Srbija

10.04.2016. 14:51

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Srpski džem prodaje se u Americi i Kanadi

Srbija

10.04.2016. 14:51

Podrška malim prerađivačkim kapacitetima jedna je od najznačajnijih mera pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Kako je ocenio pokrajinski sekretar ovog sekretarijata Branislav Bogaroški, ulaganje u njih počelo je da daje uspešne rezutate.

„Na ovaj način omogućavamo da dodata vrednost na poljoprivrednu proizvodnju ostaje u samom gazdinstvu, odnosno u mestu gde se otvori kapacitet“, rekao je Bogaroški tokom posete jednom ovakvom gazdinstvu u vlasništvu Mirne Milosavljević u Irigu.

Prema njegovim rečima, gazdinstvo Mirne Milosavljević, pravi je pokazatelj da je koncept podrške malim preradnim kapacitetima dobar.

Od 2013. godine, domaćinstvo Mirne Milosavljević uspešno se bavi sezonskom preradom voća, odnosno proizvodnjom džema od šljiva, kajsija i višanja, kao i kompota od aronije.

Proizvodi koji se prave tradicionalnim metodama bez dodavanja aditiva i konzervansa, kasnije su plasirani na domaće, ali i na tržište Amerike, Kanade, a uskoro i Rusije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.