Srbija

11.04.2016. 10:40

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Vojvodina potpisala ugovore o rekultivisanju napuštenih kopova

Srbija

11.04.2016. 10:40

Pokrajinski sekretarijat za energetiku potpisao je 30 miliona dinara vredne ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata rekultivacije.

Projekti se odnose na napuštene kopove bez titulara na teritoriji Vojvodine.

Sredstva po ovom konkursu dobile su vojvođanske opštine i mesne zajednice, u kojima se nalaze područja devastirana legalnom ili ilegalnom eksploatacijom mineralnih sirovina.

Reč je o opštinama Kula i Bečej, mesnim zajednicama Lalić, Orešac, Donji Tovarnik, Banatsko Karadjordjevo, Stari Lec i Kucura.

„Sredstva će biti utrošena za rekultivaciju takozvanih ekoloških crnih rupa“, rekao je resorni sekretar Stanković i dodao da te zapuštene površine treba da dobiju drugačiju namenu.

On je naveo da su ove, kao i prethodnih godina, projektima obuhvaćene razne ideje, među kojima je poribljavanja, čime se otvara mogućnost za sportski i ribolovački turizam, pošumljavanje, izgradnja sportskih terena, kao i stvaranja novih pašnjaka.

Informacije o broju napuštenih kopova u Vojvodini dostupne su na veb stranici Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, pod nazivom Katastar napuštenih kopova, koji je na inicijativu sekretarijata izradio Rudarsko-geološki fakultet iz Beograda.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.