Vesti iz sveta

27.02.2023. 16:39

021

Autor: Nova ekonomija

Nokia menja kultni logo, konačno odustaje od mobilnih telefona

Foto: Pixabay

Nekadašnji gigant mobilnih telefona Nokia, prvi put u skoro 60 godina, menja svoj čuveni logo, prenosi portal 021.rs.

Pre početka kongresa Mobile World u Barseloni, kompanija nije predstavila samo novi logo, već i strategiju, piše taj portal.

„Postojala je povezanost sa pametnim telefonima, a danas smo zapravo kompanija koja se bavi poslovnom tehnologijom“, rekao je izvršni direktor Peka Lundmark u intervjuu za Rojters.

Nakon što je 2020. preuzeo, tada kompaniju u velikim finanijskim problemima, Lundmark je postavio strategiju u tri faze: resetovanje, ubrzanje i skala. Pošto je faza restovanja sada završena, Lundmark kaže da „druga počinje“.

Iako Nokia i dalje ima za cilj da povećava svoj posao pružaoca usluge, prodajući opremu telekomunikacionim kompanijama, njen glavni fokus je sada prodaja opreme drugim preduzećima.

NOKIA TREĆI NAJPRODAVANIJI BREND U VELIKOJ BRITANIJI

„Prošle godine smo imali veoma dobar rast preduzeća od 21 odsto, što je trenutno oko osam odsto naše prodaje, otprilike dve milijarde evra. Želimo da to što pre povećamo na dvocifrene brojke“, rekao je on.

Vodeće tehnološke kompanije udružuju se inače sa proizvođačima telekomunikacione opreme kao što je Nokia kako bi kupcima prodavali privatne 5G mreže i opremu za automatizovane fabrike, uglavnom u proizvodnom sektoru.

Nokia otpušta 10.000 radnika u naredne dve godine

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.