Srbija

13.06.2016. 10:14

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Firma bivšeg ministra Lazara Krstića dolazi u Srbiju

Srbija

13.06.2016. 10:14

Konsultantska firma Mekinsi, u kojoj je partner i bivši ministar finansija Lazar Krstić, uskoro otvara kancelariju u Beogradu.

Od momenta otvaranja prvih kancelarija u Čikagu Mekinsi sada radi na više od 80 lokacija u 40 država, a sve više se orjenštiše na nova tržišta u jugoistočnoj Europi. Izvor „Blica“ tvrdi da je ova kompanija, u kojoj rade i bivši Krstićevi savetnici u Vladi Srbije, očigledno procenila da bi u našoj zemlji mogli da imaju dosta posla.

„Stručni tim iz Mekinsija predstavio je nedavno premijeru Vučiću dijagnostičku studiju za RTB Bor. Zahteva za ovakvim studijama kojima se kompanije stavljaju na noge moglo bi da bude još mnogo u Srbiji, posebno što Mekinsi radi sa javnim sektorom, vladama, malim i srednjim poduzećima… Njihovi klijenti su iz različitih sektora od finansijskih insitucija i proizvođača do zdravstva, a usluge koje pružaju idu od optimizacije proizvodnje do izrade strategije spajanja preduzeća. Sve to treba srpskoj privredi“, kaže naš sagovornik.

Krstić je u Mekinsiju prošle godine postao partner, a u ovoj konsultantskoj firmi je radio i pre dolaska u Srbiju. Mlađani bivši ministar se tako, posle rada u Nemanjinoj 11, vratio u matičnu kuću, ali na bolju poziciju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. JEDINI PRAVI ALAT KOJI MOZE DJELOTVORNO SPASITI GRADJANE EVROPSKIH DRZAVA SU PREDSTOJECI IZBORI U NIZU DRZAVA I PROMJENA OVIH TZV SPASILACA EVROPE OD PUTINA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.