Srbija

28.06.2016. 16:22

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Poštari prekinuli štrajk koji su počeli prošle nedelje

Srbija

28.06.2016. 16:22

Samostalni sindikat poštanskih radnika Javnog preduzeća Pošta Srbije odlučio je da prekine štrajk koji je započeo prošle sedmice nakon samo jednog održanog sastanka Odbora za mirenje kojim je predsedavao miritelj iz Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, objavljeno je danas na sajtu Agencije.

Naime Sindikat je započeo štrajk sa minimumom procesa rada 21. juna sa zahtevima za povećanje i isplatu zarada iz dobiti, promenu radno pravnog statusa pojedinih zaposlenih, obezbeđivanje optimalnog broja poštara, rešavanje stambenih potreba i ukidanje pojedinih radnih mesta.

Već sledećeg dana Agencija je po službenoj dužnosti pokrenula postupak rešavanja kolektivnog radnog spora mirnim putem, imajući u vidu da je delatnost navedenog preduzeća od javnog interesa.

U informaciji objavljenoj na sajtu Agencije navodi se da su Odbor za mirenje, kojim je predsedavao miritelj Agencije, činili predstavnici sindikata i poslovodstva.

Odbor je razmatrao sva sporna pitanja i nakon samo jednog održanog sastanka, Sindikat je doneo odluku o istupanju iz štrajka i otkazivanju ranije zakazanog javnog okupljanja.

Agencija ističe da je ovo primer dobre prakse, koji pokazuje brojne prednosti instituta mirnog rešavanja kolektivnog radnog spora pred Agencijom, a pre svega uštedu vremena i novca, imajući u vidu da je postupak besplatan za sve učesnike.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Samo se ruši, to jedino znaju.Umesto da se sačuvao dimnjak i fabrika,da se napravio neki umetnički prostor sa kafeom u fabrici,parkom.To je i turistički,urbano i nešto prelepo.Tako ovde u Berlinu rade.Nasi nemaju pojma,na kraju se sve pretvori u zgradurine i poslovne prostore ,a ljudi bez posla.Jel moguće da nema prostor za te zgradurine?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.