Srbija

29.06.2016. 10:41

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Srpska ‘Viktoriaoil’ počela da izvozi ulje na tržište Kine

Srbija

29.06.2016. 10:41

Kompanija Viktoriaoil, članica Viktoria grupe, saopštila je da je počela da izvozi jestivo suncokretovo i sirovo sojino ulje na tržište Kine.

Izvršni direktor i direktor operacija Viktoria grupe Nikola Vujačić izjavio je da je ta kompanija izvezla prvi kontigent flaširanog rafinisanog suncokretovog ulja u bocama od jednog i pet litara, koje su se preko kineskog partnera našle u maloprodaji.

„Izvezli smo i prvu isporuku sirovog sojinog ulja od 500 tona, uspešno savladavši sve izazove koje nosi transport ove vrste proizvoda na ovako udaljeno tržište“, rekao je on. 

Viktoriaoil je saopštila da beleži značajan porast tražnje za sojinim, a naročito suncokretovim lecitinom za potrebe konditorske industrije. 

Ta kompanija najveći izvoz realizuje u zemljama u neposrednom okruženju – Austriji, Slovačkoj, Sloveniji, Grčkoj i Albaniji, a na inostranom tržištu proda više od polovine ukupne proizvodnje. 

Godišnje preradi 230.000 tona suncokreta i 85.000 tona soje i uljane repice koje u najvećoj meri otkupljuje od domaćih poljoprivrednika pretvarajući ih u gotove i polugotove proizvode.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Nije njima na neprimerenom mestu. Oni su morali da izgrade nešto vezano za fudbal na tom mestu jer imaju usluge navijačkih grupa (razbijanje protesta, sprečavanje neprimerenog skandiranja) a pošto klan koji drži vođe navijača ima nekretnine u Ostružnici predsednik je obećao da to neće tamo. Međutim lokacija je 5m od Ostružnice, računa se u Surčin ali je u stvari Ostružnica, i sada se tamo gradi nešto što nema smisla za naše pare samo da bi on isplatio lične i stranačke usluge

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.