Srbija

29.06.2016. 16:37

Autor: Nova Ekonomija

Kif: Velika Britanija će nastaviti da pruža podršku reformama u Srbiji

Srbija

29.06.2016. 16:37

Britanski ambasador u Beogradu Denis Kif izjavio je da će London nastaviti da pruža podršku Srbiji na polju reformi kako bi ostvarila uspeh koji Velika Britanija želi da vidi.

„Želimo da vidimo države Balkana kako ostvaruju uspeh, želimo da vidimo kako Srbija ostvaruje uspeh i napredak, i u tom cilju ćemo nastaviti da obezbeđujemo istinsku podršku za istinske reforme“, rekao je britanski ambasador za Danas.

Kif je podsetio da se politika Velike Britanije na Balkanu bazira i uvek se bazirala na promovisanju stabilnosti, prosperiteta i dobrosusedskih odnosa.

Komentarišući ishod referenduma o izlasku Britanije iz Evropske unije Kif je naveo da je to bila važna demokratska odluka britanskog naroda. 

Prema njegovim rečima, britanski premijer Dejvid Kameron predočio  je svoj stav o načinu na koji britanska vlada treba da sprovede navedenu odluku.

„Premijer je takođe jasno stavio do znanja da je naš cilj da radimo konstruktivno s našim prijateljima i partnerima kako bismo se postarali da imamo konstruktivne odnose s njima u budućnosti“, kazao je Kif.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.