Srbija

04.05.2023. 09:45

Beta, Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije sutra će obustaviti rad

Nova ekonomija

Srbija

04.05.2023. 09:45

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da će svi njihovi članovi zaposleni u školama obustaviti rad u petak, 5. maja, zbog napada u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja, piše Beta.

„Zaposleni će tog dana (u petak) biti u školama, ali neće izvoditi nastavu. Prosveta je zanemela. Nakon konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju, donećemo odluke o kojima ćete biti blagovremeno obavešteni“, navodi se u odluci koju je potpisala predsednica unije Jasna Janković.

Sindikat radnika u prosveti Srbije, kao i još nekoliko sindikata, saopštili su ranije da će takođe obustaviti nastavu u petak, 5. maja.

Načelnik Školske uprave Dragan Filipović izjavio je da do ponedeljka neće biti nastave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. 

„Juče sam sa direktorkom dogovorio da, ukoliko ima potrebe da roditelji mlađe učenike, prvog i drugog razreda, dovedu do škole, da će biti dežurnih nastavnika, učitelja iz produženog boravka koji će prihvatiti učenike“, rekao je Filipović jutros za Radio-televiziju Srbije, prenela je Beta.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u utorak ujutru u oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda. Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

Vlada Srbije, povodom jučerašnje tragedije donela odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji čitave Srbije počevši od petka, 5. maja, zaključno sa nedeljom, 7. majem, navodi se na sajtu Ministarstva prosvete. 

Glavni odbor Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) doneo je juče odluku da od danas (4. maja) obustavi rad u svim školama, navodi se na sajtu tog sindikata. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.