Srbija

04.07.2016. 10:05

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Vučić danas u Parizu na skupu lidera zemalja Zapadnog Balkana

Srbija

04.07.2016. 10:05

Lideri zemalja Zapadnog Balkana okupiće se danas u Parizu na skupu čiji je cilj da zemlje regiona približi Evropskoj uniji i osnaži stabilnost i mir u regionu. Pored domaćina Francuske, na skupu će učestvovati i premijeri Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Italije i Nemačke, kao i predstavnici Evropske komisije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se s komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom, visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, kao i premijerima Albanije i Slovenije, Edijem Ramom i Mirom Cerarom.

Vučić će razgovarati i sa potpredsednikom Svetske banke Sirilom Milerom, najavila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer je uoči puta izjavio da će u Parizu od šefova vlada zemalja članica EU tražiti objašnjenje, kao i jasne, konkretne i ozbiljne odgovore na pitanje zašto Srbiji nisu otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24 za članstvo u EU.

„Srbija će nastaviti da ispunjava sve obaveze“, rekao je Vučić i dodao da ne razume Veliku Britaniju koja je svoju odluku obrazložila tehničkim pitanjem: 

„To radi zemlja koja je izašla iz EU i zato ne razumem takvu njihovu odluku. Kako nije bilo problema kada se radi o Turskoj i Crnoj Gori“, upitao se Vučić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. „Polisa osiguranja od autodogovornosti se zaključuje na godinu dana i glasi na motorno vozilo, ne na vlasnika automobila.“.. .Zasto se onda prilikom kupovine automobila koji nije ucestvovao ni u jednoj saobracajnoj nesreci i prilikom prevoda i registracije, a ostaju iste registarske tablice, premijski stepen resetuje i krece od najskupljeg za polovno vozilo, a to je stepen 4!? Skoro sam kupio auto koji je imao premijski stepen 1 i kad sam registrovao, prebaceno je na 4 i platio sam registraciju skoro 6000din vise nego predhodni vlasnik poslednju njegovu registraciju. Da li je to obmana, kradja ili sta vec?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.