Svet

04.07.2016. 14:48

Glas Amerike

Autor: Nova Ekonomija

Analitičari predviđaju prljavu kampanju Hilari i Trampa

Svet

04.07.2016. 14:48

Prema poslednjim istraživanjima kandidatkinja demokrata za predsednika SAD Hilari Klinton ima konstantnu prednost nad republikancem Donaldom Trampom.

Trampov loš rejting se popravlja u poslednje vreme, ali i Klintonova ima problem sa negativnim ocenama – drugim rečima, oba kandidata imaju još dosta posla kako bi popravili svoj imidž pre novembarskih izbora.

U jednoj od ključnih država, Ohaju, Hilari Klinton i senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren udružile su snage sa jednim jedinim ciljem – poraziti Donalda Trampa.

Ipak, istraživanja ukazuju da većina birača ne veruje Hilari Klinton, što je bio uzrok nedavnom, retkom priznanju u Čikagu.

„Jasno mi je da moram da radim na tome. Mnogi su se izjasnili da mi ne veruju. Ne volim to da čujem. I svakako je tačno da sam pravila greške, ne znam nikoga ko nije. Razumem zašto ljudi postavljaju pitanja“, rekla je Klintonova.

Međutim, problemi Hilari Klinton su bledi u poređenju sa onim koji su pred Trampom. Žene i manjine u Americi imaju negativno mišljenje o republikanskom milijarderu.

On tvrdi da će pobediti na osnovu toga što ga narod vidi kao političkog autsajdera.

„Čim sam pokrenuo kampanju, postao sam odmetnik. Postao sam autsajder. Neki koji su mi bili prijatelji su mi rekli – ti si autsajder! Znate zašto? Zato što ću da radim ono što je dobro za vas. Neću da radim ono što je dobro za njih“, tvrdi Tramp.

On međutim ne uspeva da preraste iz pretedenta u glavnog predsedničkog kandidata, smatra Tom DeFrank, iz National Journal-a: 

„Oduvek sam bio uveren da je Trampova retorika dobra za publiku u primarnim izborima, ali to će mu predstavljati veći problem na jesen“.

Hilari Klinton takođe mora mnogo toga da menja, kaže republikanski analitičar Skot Fokner. 

„Ona je očajan kandidat, čak i nevezano za sav teret koji nosi. Ona je loš govornik. Ne ume da se poveže sa ljudima. Toliko puta su je ponovo predstavljali, ovo je sad verzija Hilari 7.0”.

Demokratska najverovatnija kandidatkinja iskoristiće Trampove negativne poene kako bi podstakla demokratske birače da izađu da glasaju u novembru, smatra Džon Fortije iz Centra za dvostranačku politiku.

„Toliko je poznata političarka da je mnogi već ne vole i imaju formirano mišljenje o njoj. Biće joj teško da ubedi svoju bazu da Donald Tramp nije alternativa koju žele“.

S obzirom na veoma negativne ocene oba kandidata, analitičari predviđaju do novembra prljavu kampanju zasnovanu na ličnim uvredama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.