Srbija

07.07.2016. 10:40

Autor: Nova Ekonomija

‘Nurdor’ tim osvojio devet medalja na evropskom takmičenju dece lečene od raka

Srbija

07.07.2016. 10:40

Na najvećem sportskom takmičenju na svetu koje okuplja decu cele Evrope koja su lečena od raka srpski „Nurdor“ tim osvojio je devet medalja. Iako su imali problema sa novcem za put, osmoro mladih iz svih krajeva Srbije, vratilo se iz Moskve sa četiri zlatne medalje, tri srebrne i dve bronzane.

Nemanja Trbović kaže da je osvojio zlatna medalja u stonom tenisu. 

„Učešće u Moskvi je bilo zadivljujuće, volonteri su bili super prema nama, dočekali su nas kao kraljeve, zastave su se vijorile“, rekao je Trbović gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, što se organizacije tiče sve je bilo na visokom nivou i svi su se dobro proveli.

Trener Đorđe Korora smatra da su igre važne zato što deca kroz sport vrate osećaj strasti i takmičarskog duha, smelosti, hrabrosti, sjaja života koji im je neophodan posle duge i teške bolesti.

„Deca su po difoltu pobednici i njima je najvažnije druženje. Nakon istorije bolesti počinje istorija pobeda i oni u tom duhu nastavljaju svoj život“, kaže Korora.

Nemanja, koji je izlečen od leukemije, rekao je da on lično nije imao negativno iskustvo sa vršnjacima za vreme bolesti, ali da zna primere da su od neke dece bežali zato što nemaju kosu.

Korora ističe da u svakoj prilici treba uticati da se podigne svest ljudi, da malignitet nije zarazan, da su to deca koja odrastu preko noći i koja su empatična i koja mogu da doprinesu društvu u budućnosti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.