Srbija

09.07.2016. 13:17

Fonet

Autor: Nova Ekonomija

Juče istekao rok za izjašnjavanje radnika ‘Fijata’ za dobrovoljni odlazak

Srbija

09.07.2016. 13:17

Rok za izjašnjavanje radnika kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija za dobrovoljan odlazak iz firme uz odgovarajući socijalni program istekao je u petak, a očekuje se da će u ponedeljak biti objavljena zvanična informacija o broju zaposlenih koji su prihvatili ponuđeni paket za odlazak iz kragujevačke fabrike automobila.

Izjašnjavanje za ponuđeni socijalni program počelo je 27. juna. Ranije je objavljeno da je kompanija FCA ponudila socijalni program koji čine četiri dela. 

Prvi deo je zakonska otpremnina u slučaju proglašenja tehnološkog viška, drugi deo su primanja koja bi radnik ostvario u Nacionalnoj službi zapošljavanja, treći deo je fiksna isplata od 3.000 evra po radniku i četvrti deo su neisplaćene naknade za godišnji odmor i regres. 

Priznaje se radni staž samo kod poslednjeg poslodavca, odnosno u samoj kompaniji, osim za radnike bivše Zastave, koji su prešli na rad u FCA. 

Kompanija FCA, koja zapošljava 3.200 radnika, najavila je da će posle letnjeg godišnjeg odmora ugasiti treću smenu i smanjiti broj zaposlenih, zbog slabije prodaje automobila. 

Prema nezvaničnim informacijma, u FCA bez posla će ostati oko 900 zaposlenih, a još nekoliko stotina radnika otići će iz kooperantskih fabrika, koje u industrijskoj zoni u Grošnici proizvode delove za ugradnju u fiat 500L.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.