Tržište u prehrambenoj industriji se konstantno menja, a kompanija Neoplanta ide u korak sa promenama. Vest koja je odjeknula ovog proleća je vest o novoj i unapređenoj recepturi paštete Patelina, čije je pakovanje ujedno i redizajnirano. Da li ste zadovoljni ovim promenama i standardom koji ste postavili konkurenciji?
Kontinuiran posao svih nas u industriji jeste praćenje promena na tržištu i prilagođavanje istim.
Tako se i naši brendovi menjaju tokom godina jer se trudimo da ponudimo potrošačima prave proizvode.
Patelina kao brend, koji je dugo godina prisutan, zahtevao je da nastavi da se razvija u korak sa promenama, tako smo i ušli u ovaj projekat. Podrazumevao je složen i dug proces unapređenja postojećih živinskih receptura, zadržavanje prepoznatljivih ukusa iz ribljeg segmenta, novu komunikacionu platformu, kao i nov dizajn čitavog portfolija.
Želimo da nastavimo trend razvijanja brenda, koji je u skladu sa razvojem tržišta i željama naših potrošača
Kada je reč o samoj novoj recepturi, kakve nam benefite donosi unapređena Tako fina, pašteta Patelina u smislu nutritivnih vrednosti? Što se novog dizajna tiče, da li je inspirisan nekim određenim konceptom ili temom?
Vodeći se prepoznatljivošću ukusa i zadovoljstvom potrošača u našem segmentu tuna pašteta, koje su već godinama među najprodavanijim, odlučili smo se za unapređenje živinskog segmenta koje je imalo za cilj da ponudi što ukusniju i bolju paštetu.
Tako su nastale recepture pileće i pileće Junior Patelina ,koje su napravljene od pilećeg filea i bataka, a istim pravcem smo se vodili kad smo razvijali i nove ukuse, ćureću i pikant. Kao krajnji rezultat, dobili smo paštetu koja je „tako fina“, jedinstvenog ukusa i istančane arome. Naša Patelina je „tako fina“, da i svoj TV spot ima.
Jedan razvojni projekat ovog tipa je i više nego kompleksan. Ne samo da je proces dugotrajan, već zahteva i kompletnu uključenost svih procesa unutar kompanije i koordinaciju istih.
Počev od detaljne analize tržišta i podataka koji će pomoći u donošenju odluka, ekspertskog znanja naših tehnologa, koji kreiraju ove ukusne proizvode, preko ostatka kompanije – vodeći računa o zalihama komponenti, pravovremenom poručivanju istih u skladu sa timeline-om, kao i adekvatno planiranje proizvodnje. Definitivno jedan zaokružen proces timskog rada i odgovornosti.
Uz Patelinu ste skoro od njenog nastanka. Kroz kakve je sve promene ova pašteta prošla prethodnih godina i da li su noviteti donosili pozitivna iskustva?
Patelina je od svog nastanka bila brend koji je prepoznat kao drugačiji i inovativan.
Počev od samog oblika koji je i danas prepoznat kao jedan od njenih najbitnijih asseta, zbog čega smo ga i zadržali, pa preko ukusa, sve do komunikacije. Tako je ona od početka nudila raznovrsne ukuse (letnje, zimske), multipakovanja, trudeći se da ide u korak sa svetskim trendovima i da potrošačima ponudi raznovrsne ukusu, što je Patelinu i tada činilo inovativnim brendom. Želimo da nastavimo trend razvijanja brenda, koji je u skladu sa razvojem tržišta i željama naših potrošača.
U našoj privredi dodata vrednost mora biti mnogo veća, moramo više razgovarati o finalnim proizvodima, a ne o komponentama, ne o delovima. Privatni sektor treba da bude agilan, preduzimljiv kako bi mogao da ...
Vlast pokušava da predstavi da je glavni krivac za usporavanje rasta politička situacija, odnosno blokade. Razlozi su ipak mnogo složeniji, i oni leže u strukturi naše privrede
Ekonomski pokazatelji Srbije ...
Fragmentacija odlazi u prošlost. Srbiji je bio potreban iskorak iz zatvorenog i ekskluzivnog modela distribucije sadržaja. Konsolidacija to omogućava — uz veću ponudu, jaču infrastrukturu i jednostavnije kor...
Naftna industrija u čitavom svetu, a posebno u Evropi, nalazi se u tranziciji. Na svim frontovima, od geopolitike, preko ekologije do promena u navikama i zahtevima potrošača, šabloni poslovanja koji su bez ...
Leto je na pragu. Deblokade fakulteta u punom jeku. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, iznova ponavlja da je pobedio bunt protiv njegovog režima, koji je, kako kaže, paralisao obrazovni sistem i državu ...
Protest studenata u blokadi počeo je danas na Trgu šabačkih žrtava, u 11.52 časova, odavanjem šesnaestominutne počasti poginulima u padu nadstrešnice ispred novosadske Železničke stanice....
Više čelnika i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) učestvovalo je u sukobu sa građanima Kosjerića pred tamošnje lokalne izbore, kako javljaju čačanski „Oznon press” i novosadski „021” iako nisu iz ...
NOVA EKONOMIJA
prtplatite se za čitanje premium sadržaja
PREMIUM sadržaji na platformi NovaEkonomija.rsInforamcije koje imaju dodatnu vrednost
Koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste saglasni sa tim.Ok