Srbija

13.07.2016. 16:37

Beta/N1

Autor: Nova Ekonomija

Vučić: Srbija će dobiti vladu kada bude mogla da je dobije

Srbija

13.07.2016. 16:37

Predsednik Vlade u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija na osnovu Ustava i bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), primila dva bivša pritvorenika iz američkog vojnog zatvora Gvantanamo na Kubi.

„Danas je najveći problem to da li jedna država koja drži pod video i ostalim vrstama nadzora to može da izdrži ili ne može. Te ljude smo primili po osnovu saradnje sa SAD u skladu sa Ustavom i bilateralnim odnosima sa SAD. A na osnovu kog sporazuma su naši ljudi s oružjem u Libanu ili na Kipru, to niko ne pita“, rekao je Vučić novinarima u Aranđelovcu.

On je naglasio da je Nemačka primila pet puta više bivših pritvorenika iz Gvantanama, ali da se tome ne poklanja velika pažnja, kao što je to slučaj u Srbiji.

„Jesmo li deo sveta ili nismo? Srbija će sarađivati sa svima i uraditi ono što je najbolje za nju, a da njeni građani ne snose bilo kakve posledice“, dodao je on.

Rekao je i da „umire od smeha čitajući gluposti po novinama i na televizijama o toj temi“.

Upitan kada će biti formirana nova vlada Vučić, koji je i mandatar, rekao je da će Srbija dobiti vladu „kada bude mogla da je dobije“ i da će sve biti u skladu sa Ustavom i zakonom.

Prema njegovim rečima, u Srbiji sve dobro ide i sve je pod kontrolom.

„Ova vlada dobro, vrlo dobro funkcioniše i nova će funkcionisati još bolje“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da sa liderom socijalita Ivicom Dačićem nije razgovarao o formiranju Vlade, „jer da jeste našao bi Ivica svog novinara da iz felša najavi šta smo se dogovorili“.

„Zato ni sa kim ne razgovaram, radim važan posao“, rekao je Vučić.

Najavio je da 18. jula putuje u Brisel gde treba da budu otvorena poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Evropskom unijom.

Rekao je da ne može nikoga da krivi za smrt haškog optuženika i nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića.

„Ne mogu da krivim bilo koga za smrt od raka. On se borio hrabro i ja izražavam saučešće porodici Gorana Hadžića“, rekao je Vučić novinarima u Aranđelovcu.

Goran Hadžić, koga je Haški tribunal u aprilu 2015. godine pustio na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga, preminuo je u utorak uveče u Novom Sadu.

Na pitanje da li je sa predstavnicom SAD Viktorijom Nuland razgovarao o slučaju ubijene braće Bitići, Vučić je rekao da se za predstavnicima SAD uvek razgovara o toj temi.

„Važno je da se reši taj slučaj, to bi bilo dobro i za Srbiju. Niko ne želi da prikriva ratne zločine“, rekao je Vučić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.