Srbija

15.07.2016. 14:28

B 92

Autor: Nova Ekonomija

NBS: U toku je postupak nabavke tri vozila niže srednje klase

Srbija

15.07.2016. 14:28

Narodna banka Srbija objavila je da je u toku postupak nabavke tri nova vozila niže srednje klase za potrebe Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca.

NBS u saopštenju navodi da nije reč o nabavci nikakvih luksuznih vozila. 

„Ističemo da tehničke specifikacije odgovaraju nižoj srednjoj klasi automobila sa standardnim paketom opreme, koje može da zadovolji, između ostalih, i domaći proizvođač automobila“, piše u saopštenju.

Tri automobila koja su predmet nabavke, neophodna su za nesmetan rad Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, čija su dotrajala vozila ekonomski neisplativija za održavanje od nabavke novih vozila, dodaje NBS. 

„Nabavka i unapređenje odgovarajuće opreme je standard u radu centralnih banaka, a samim tim i neophodnost i obaveza NBS, kao što joj je obaveza da te nabavke javno objavljuje, i ta njena obaveza ne bi smela da bude predmet zlonamernih interpretacija“, piše u saopštenju. 

Ističe se da upravo u skladu sa merama štednje koje je uvela guverner Jorgovanka Tabaković, NBS samo obnavlja opremu neophodnu za nesmetan rad centralne banke u obavljanju njenih zakonski propisanih funkcija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.