Srbija

23.07.2016. 09:20

N1

Autor: Nova Ekonomija

Preko 100 radnika pobeglo sa gradilišta zbog kontrole Inspekcije rada

Srbija

23.07.2016. 09:20

Inspekcija rada je juče izvršila kontrolu više gradilišta u Srbiji a tom prilikom je utvrđeno da je od 1.536 zatečenih radnika, njih 221, odnosno oko 14 odsto radio na crno.

U saopštenju Inspekcije ističe se da je, u trenutku dolaska inspektora više od 100 radnika pobeglo sa gradilišta zbog čega će se ubuduće slični nadzori obavljati uz obaveznu asistenciju policije.

Kontrolama su, kako se navodi, bila obuhvaćena 283 poslodavca.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu inspektori su podneli 56 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdali 16 prekršajnih naloga zbog prekršaja propisanog Zakonom o radu, koji se odnosi na nedržanje ugovora na mestu rada.

Inspekcija rada je, zbog utvrđenih nepravilnosti, donela i 62 rešenja u oblasti radnih odnosa, 113 rešenja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i 16 rešenja o zabrani rada na mestu rada zbog neposredne ugroženosti bezbednosti i zdravlja zaposlenih.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.