Srbija

25.07.2016. 20:55

Beta/Fonet

Autor: Nova Ekonomija

Vučić: Izložba Necenzurisane laži oslikava demokratski duh srpskog društva

Srbija

25.07.2016. 20:55

Predsednik vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić ocenio je da izložba „Necenzurisane laži“, koju je organizovala Srpska napredna stranka, „odslikava demokratski duh srpskog društva“.

„Ovo pokazuje koliko su besmislene njihove optužbe o cenzuri. Ovde nisam video nijedan ozbiljan argument ni o jednom pitanju, nisam video ništa što bi kritikovalo ono na šta smo ponosniji, a to su ekonomski rezultati, to što smo deficit spustili ispod nivoa Mastrihta, što imamo najveći rast, što smo sprečili bankrotstvo države“, kazao je Vučić nakon obilaska izložbe.

Predsednik SNS-a je dodao da izložba ne predstavlja napad na demokratiju. 

„Jel napad na demokratiju to što smo mi izložili ono što oni rade? To što smo bez falsifikovanja, bez ijednog komentara pokazali ono što su oni radili? Ako je to dokaz naše nedemokratičnosti ja pozivam ljude da o tome razmisle… Neka dodju ljudi i kažu da li ja ličim na Hitlera ili Džihadi Džona. To nema veze sa informisanjem ili novinarskim poslom, ali to mi ne smeta“, rekao je Vučić.

On je kazao da mu „možda nije prijalo“ ono što je u izloženim tekstovima pisalo o njegovoj porodici ali je i dodao da ne želi da odgovara „na isti način“.

„Nisam razumeo što su se toliko uzbudili i postideli svojih reči i svojih slika… Samo nemojte vi da izigravate žrtve, vi koji ste se ljudima tako obraćali. Vama niko nije rekao da ste Hitler, Džihadi Džon ili prostitutke“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio je da ga ne interesuju predsednički izbori, mada istraživanje pokazuje da bi pobedio u prvom krugu.

„Danas smo dobili istraživanje, pobedio bih u prvom krugu predsedničkih izbora kada bih se kandidovao, a u drugom krugu, bilo ko da uđe – (Vojislav) Šešelj, (Saša) Janković ili (Vuk) Jeremić pobedio bih 2:1. Ali mene to ne interesuje. Neću da kalkulišem, ne interesuje me predsednička funkcija“, kazao je lider naprednjaka.

On je najavio i da će formirati Vladu do sredine avgusta i ponovio da će, ako u tome ne uspe, Vladu formirati neko drugi.

Mandatar je dodao i da niko sa strane ne može da odlučuje o njenom sastavu. 

„Nije lako da se formira vlada. Nadam se da ću moći da formiram vladu, ali ako i ne budem mogao, neće biti nikakav smak sveta“, rekao je Vučić.

On je dodao da nema pritisaka, da određeni faktori žele da imaju veći uticaj u Srbiji, ali da o Vladi niko ne može da odlučuje osim građana Srbije.

Vučić je, govoreći o pripremi ekspozea koji u Skupštini podnosi mandatar za sastav vlade, rekao da je „mnogo toga napisao, mnogo dopunjavao, ali da je bitno kako će se to sprovesti u delo“.

Izložba „Necenzurisane laži“ otvorena je 18. jula u galeriji „Progres“ u Beogradu. Posle obilaska izložbene postavke, Vučić je novinarima izjavio da ranije nije video „devet desetina“ tih medijskih sadržaja, ali da „nije Bog zna šta propustio“ i da nije fasciniran.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.