Srbija

26.07.2016. 19:35

Autor: Nova Ekonomija

EKO Serbia: Neistina je da smo na listi firmi koje su počinile poreske prekršaje

Srbija

26.07.2016. 19:35

Kompanija EKO Serbia A.D. demantovala je vest koju je danas objavila agencija Tanjug da se nalaze na listi firmi koje su počinile poreske prekršaje. 

Oni su naveli u saopštenju da je agencija pogrešno interpretirala listu Agencije za privredene registre – Centralna evidencija privremenih ograničenja i bez provere podataka koji se na istoj nalaze.

„Direktno ističući ime kompanije EKO Serbia A.D.novinska agencija Tanjug navodi da je naša kompanija na listi zbog poreskog prekršaja, kao i većina drugih sa liste, što je u potpunosti netačno. Uvidom u registre poreske uprave, proverom broja predmeta koji se na listi nalazi, evidentirano je Obaveštenje o kancelarijskoj kontroli u skladu sa članom 29. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koja će biti obavljena u toku 2016. godine, kao redovna aktivnost poreskih organa. Ove navode može potvrditi i sama Poreska uprava Kragujevac“, navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da je novinar agencije Tanjug objavio tekst sa naslovom „Lista loših direktora“ stavljajući time kompanije, koje se nalaze na listi APR po gore navedenom osnovu, u negativni kontekst, i na taj način urušavajući ugled tih kompanija i pojedinaca koji se nalaze na njihovom čelu.

„Takozvana lista ‘Centralna evidencija privremenih ograničenja’, pored izrečenih mera i ograničenja, sadrži i obaveštenja kojim poreska uprava po članu 29. ZPPPA obaveštava APR o redovnoj kancelarijskoj kontroli privrednog subjekta. Kao takva, ni u kom slučaju ne predstavlja listu loših kompanija i direktora, kao što je navedeno u tekstu“, istakli su u kompaniji EKO Serbia A.D..

Kako navode, slobodan naziv liste, koju je agencija samostalna kreirala, u velikoj meri je narušio ugled njihove kompanije, kompromitujući i stavljajući EKO Serbia a.d. i njenog zakonskog zastupnika u negativan kontekst. 

„Ovo je objavljeno bez prethodne detaljne provere relevantnih podataka. Kompanija EKO Serbia i svi njeni zaposleni poštuju sve Zakone Republike Srbije u svom svakodnevnom poslovanju i u odnosima sa partnerima. Tanjug takođe ističe, po slobodnoj interpretaciji, bez prethodne provere pravog značenja, osnova i tipa akta objavljenog na sajtu APR-a, kompaniju EKO Serbia a.d., kao akcionarsko drustvo u negativnoj konotaciji. Uvidom u poreske registre, lako se može proveriti da broj akta koji se nalazi na portalu APR-a, predstavlja broj poslatog Obaveštenja o kancelarijskoj kontroli, koja čini redovnu aktivnost poreske uprave od juna 2016.“, piše u saopštenju.

Od juna2016. godine, navode, ovakva Obaveštenja se objavljuju na sajtu APR-a, mada su ona redovno sprovođena i ranije.

„Cilj svih aktivnosti kompanije EKO Serbia a.d. jeste poslovanje u skladu sa svim Zakonima Republike Srbije i osnovnom vizijom kompanije: Biti prvi izbor potrošača, obezbediti usluge i proizvode vrhunskog kvaliteta, brinući ujedno o našim zaposlenima i očuvanju prirodne sredine“, stoji u saopštenju.

Iz ove kompanije podsećaju da su osnovani u septembru 2002. godine kao članica poslovne grupe Hellenic Petroleum, energetskog lidera u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope.

Oni su u Srbiji  uložili preko 100 miliona evra i zapošljavaju preko 800 ljudi. 

Danas u Srbiji kompanija posluje kroz mrežu od 54 benzinske stanice i planira da nastavi sa ekspanzijom, sa ciljem da proizvodi i usluge kompanije budu dostupne širom zemlje, rekli su u EKO Serbia A.D.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.