Srbija

29.07.2016. 11:16

Fonet

Autor: Nova Ekonomija

Pajtić: Božo Prelević da javno kaže imena odgovornih za Savamalu

Srbija

29.07.2016. 11:16

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izrazio je žaljenje što se nizu „onih koji relativizuju zločin i opstruišu istragu o rušenju u Hercegovačkoj ulici“ priključio i „naš saborac u borbi za pravnu državu Božo Prelević, koji očigledno nije upoznat sa činjenicama i procedurama koje su pratile kršenje zakona u Savamali“.

„Poznajući Prelevića, sumnjam da je imao lošu nameru kada je deo DS stavio u kontekst saučešnistva u ovom međunarodnom skandalu, međutim, grubo se ogrešio o ljude koji su u ime naše stranke obavljali odgovorne poslove u opštini Savski venac i o DS koja se svim institucionalnim, političkim ipravnim sredstvima bori za utvrđivanje odgovornosti u ovom slučaju“, navodi se u pisanoj izjavi Pajtića.

Pajtić podseća da je DS jedina politička stranka koja se kroz institucije bori za otkrivanje počinilaca i nalogodavaca niza krivičnih dela, za poštenu i nezavisnu istragu i za krivičnu i političku odgovornost onih koji stoje iza događaja u noći između 24. i 25. aprila.

Sugerisanje da je opština Savski venac na bilo koji način učestvovala u ovom zločinu dovodi do prebacivanja odgovornosti na one koji su se na sve načine protivili bezakonju koje prati izgradnju celog projekta „Beograd na vodi“, ukazuje Pajtić.

„Opština Savski venac je u više navrata odbijala da postupi po naređenjima gradske uprave, ni na koji način nije učestvovala u tom zločinu, a njen predsednik Dušan Dinčić je zajedno sa narodnim poslanikom Balšom Božovićem organizovao skupove na kojima se tražila krivična odgovornost za sve koji su uključeni u ovo krivično delo“, podsetio je Pajtić.

Izjava Prelevića zbunjuje javnost novim polu-podacima, dodaje Pajtić, jer je DS javno rekla ime onog ko je za ovo odgovoran i zvanično zatražila političku i krivičnu odgovornost Siniše Malog i drugih odgovornih.

Sakupila je 50.000 potpisa za njegovu smenu i, počevši od opštinskog nivoa preko bivšeg predsednika opštine Dušana Dinčića, do gradskog nivoa preko šefa odborničke grupe u Skupštini grada Balše Božovića, kroz institucije insistirala na utvrđivanju odgovornosti.

„Očekujem da Božo Prelević, kao čovek za koga znam da deli nasu privrženost vladavini prava, pomene konkretna imena odgovorna za skandal, kao što to DS čini“, poručio je Pajtić.

Priče o „nekim ljudima“ mogu dovesti samo do skretanja sa teme i ekskulpiranja onih koji su stvarno odgovorni. Ukoliko Prelević ima bilo kakva imena, saznanja i informacije, neka ih poput DS dostavi nadležnim organima i javnosti.

„Samo tako će se utvrditi odgovornost. Sve drugo je, ubeđen sam, samo nesvesna pomoć onima koji tu odgovornost izbegavaju“, zaključio je Pajtić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.