2020

04.05.2020. 14:08

Alkaloid Beograd

Autor: Nova Ekonomija

Alkaloid donirao više od 10 miliona dinara za pacijente na dijalizi

Alkaloid

2020

04.05.2020. 14:08

Kompanija Alkaloid Beograd donirala je Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“  materijal za dijalizu u vrednosti od 10.483.600,00 RSD. Cilj ove donacije je doprinos poboljšanju specifičnih uslova za rad zdravstvenih radnika u njihovoj plemenitoj misiji u uslovima pandemije, kao i olakšanje tretmana pacijenata na dijalizi u Republici Srbiji. Donirani materijal za dijalizu je deo Tehničke specifikacije Konkursne dokumentacije Centralizovane javne nabavke – Materijala za dijalizu koju sprovodi RFZO, kao naručilac za potrebe zdravstvenih ustanova iz Plana mreže zdravstvenih ustanova u Republici Srbiji.

Vođeni načelima korporativne društvene odgovornosti kao i humanim programsko-proizvodnim opredeljenjem, pre svega usmerenim ka krajnjim korisnicima, Alkaloid je od početka godine zdravstvenim ustanovama i udruženjima u Makedoniji i regionu po raznim osnovama donirao preko 300.000 EUR za nabavku reagenasa, lekova, aparatura, sredstava za higijenu i za slične potrebe. Pored donacija u Makedoniji i Srbiji, Alkaloid je od početka aprila ove godine realizovao donacije i u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

„U uslovima kada su sve svetske ekonomije ostavljene same sebi i bore se da ublaže efekte nove ekonomske krize, kada je gubitak radnih mesta neminovan deo te surove realnosti, kada logističke smetnje dobijaju bitku za plasman proizvoda, retke su kompanije koje mogu prevazići ove izazove i pomoći u ovakvim teškim vremenima. Svesni smo teškog stanja u kome se nalaze zdravstveni sistemi u uslovima pandemije i napora koje zdravstveni radnici ulažu za očuvanje zdravlja i ljudskih života. Kao kompanija čiji je slogan ‘Brinemo o zdravlju’ ovom prilikom  želimo da odamo posebnu počast medicinskim sestrama, zdravstvenim radnicima, higijeničarima, prodavcima na pijacama i supermarketima, farmaceutima i tehničarima u apotekama, transporterima, pekarima i svima onima koji rizikuju svoje živote za naše nesmetano funkcionisanje“ – rekao je Živko Mukaetov, generalni direktor i predsednik Upravnog odbora kompanije u jednom od svojih intervjua za makedonske medije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.