2020

24.12.2020. 12:54

MK Group

Autor: Nova Ekonomija

Društveno odgovorna kompanija 2020. godine

MK Group

2020

24.12.2020. 12:54

MK Group je dobila prestižnu nagradu Srpske asocijacije menadžera „SAM Godišnje nagrade” u kategoriji Društveno odgovorna kompanija godine 2020. MK Group kontinuirano pruža podršku zajednici u kojoj posluje od svog osnivanja, a samo tokom ove godine donirala je više od milion evra, prvenstveno za pomoć zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi protiv pandemije COVID-19.

MK Group je tokom čitave godine pružala pomoć zdravstvenim radnicima i osetljivim grupama stanovništva kada je to bilo najpotrebnije. Odmah po proglašenju vanrednog stanja u Srbiji usled pandemije korona virusa, kompanija je donirala 50.000 evra Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak”, za nabavku neophodnih sredstava za dijagnostiku virusa COVID-19. Osnivač i predsednik MK Group Miodrag Kostić ustupio je na korišćenje smeštajne kapacitete hotela u Novom Sadu Institutu za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut”. MK Group i njene kompanije članice su tokom pandemije izdvojile gotovo 500.000 evra za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa za ugrožene građane Srbije. Dodatno, kompanija je donela odluku da ne koristi sredstva koje je Vlada Republike Srbije uredbom namenila za pomoć privredi, čime je ostavila mogućnost da se ta sredstva iz budžeta u iznosu od 5 miliona evra preusmere u najugroženije segmente.

Kruna društveno odgovornih aktivnosti MK Group ove godine jeste projekat „Za regionalne heroje”, zahvaljujući kome je zasluženi odmor, nakon prvog talasa pandemije, dobilo 450 lekara i medicinskog osoblja iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. Za njihov odmor u svojim luksuznim hotelima, kompanija je izdvojila 200.000 evra.

„Pre svega, želeo bih da zahvalim članovima Srpske asocijacije menadžera, koji su prepoznali humanost MK Group i ovom nagradom potvrdili da radimo ispravno i na dobrobit čitavog društva. Posebno sam ponosan što smo u ovako izazovnoj godini, prepoznati kao najodgovornija kompanija u zemlji. Zadovoljstvo je biti na čelu kompanije koja u ovakvim situacijama, pokazuje da nije samo jedna od najuspešnijih kada su poslovni rezultati u pitanju, već je i na prvom mestu kada je reč o društvenoj odgovornosti”, izjavio je Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group.

Na svečanom online događaju povodom dodele „SAM Godišnje nagrade”, Dragoljub Damljanović, predsednik Srpske asocijacije menadžera istakao je da je ova godina bila izazovna i vrlo neočekivana.  

„Svi menadžeri su morali da se snalaze, da budu vrlo efikasni i vrlo empatični, da probaju da sačuvaju svoje preduzeće i svoje zaposlene. Jako smo uticali i pokušavali da pokažemo državi koliko je bitno da se što ranije reaguje i to se na kraju i desilo. Ponosan sam na naše članove koji su uspeli da sačuvaju svoje zaposlene jer je to ključ za uspeh koji će doći kada sve ovo prođe. Kada pričamo o 2021, vidimo svetlo na kraju tunela. Ono što sam siguran jeste da se nikada više nećemo vratiti na staro i da nećemo raditi na način na koji smo radili“, istakao je Dragoljub Damljanović, predsednik Srpske asocijacije menadžera.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.