2020

20.05.2020. 15:07

Henkel

Autor: Nova Ekonomija

Henkel i Fondacija Novak Đoković donirali respiratore i kliničke monitore Opštoj bolnici u Kruševcu

Udruženim snagama, kompanija Henkel Srbija i Fondacija Novak Đoković uručili su vrednu donaciju Opštoj bolnici u Kruševcu, kao deo podrške zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa Covid-19. Kruševačkoj bolnici ur...

Henkel

2020

20.05.2020. 15:07

Udruženim snagama, kompanija Henkel Srbija i Fondacija Novak Đoković uručili su vrednu donaciju Opštoj bolnici u Kruševcu, kao deo podrške zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa Covid-19. Kruševačkoj bolnici uručeno je pet respiratora i pet kliničkih monitora, koji će biti od velikog značaja za sve pacijente ove ustanove kojima su oni neophodni u lečenju, kako u trenutnoj situaciji izazvanoj virusom korona, tako i ubuduće. 

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu da naš prijateljski odnos sa kompanijom Henkel Srbija datira godinama unazad i počiva na najsvetlijim principima humanosti. U ovim danima najvažniji su solidarnost i odgovornost. Saradnja sa Fondacijom Novak Đoković započela je tokom vanrednog stanja. Donacija monitora i respiratora znači više šanse za spasavanje života ljudi, više stabilnosti za naš zdravstveni sistem i veliku podršku zdravstvenim radnicima, što je pored adekvatnog zbrinjavanja bolesnika, naš najviši cilj. Zahvalni smo Fondaciji Novak Đoković i Henkel Srbija, što su razumeli potrebe naše ustanove i na taj način doprineli unapređenju kvaliteta zaštite bolesnika“, izjavila je V.D. Direktora Opšte bolnice Kruševac, Prim. mr sci. med. Vesna Stević-Gajić, spec. opšte medicine.

„Drago mi je što smo se danas okupili dobrim povodom, ovi respiratori i klinički monitori su oprema poslednje tehnološke generacije i biće nam od velikog značaja za lečenje pacijenata koji boluju i od drugih bolesti, a ne samo od virusa Covid19“, rekao je dr Savko Marković, anesteziolog kruševačke Opšte bolnice.

„Kao odgovorna kompanija koja brine o zajednici u kojoj posluje i svim njenim članovima, zahvalni smo našem partneru Fondaciji Novak Đoković sa kojim delimo iste vrednosti kao što je pružanje pomoći kada je najpotrebnije, što su nam pomogli i omogućili nabavku pet respiratora. Donacijom pet najkvalitetnijih respiratora Opštoj bolnici u Kruševcu želeli smo da pomognemo ovoj zdravstvenoj ustanovi u lečenju pacijenata, ali i da medicinskim radnicima, našim herojima, pružimo podršku u borbi protiv koronavirusa. Verujemo da će ova oprema doprineti u lečenju pacijenata i nakon završetka epidemije“, naglasio je Dušan Antonijević, direktor fabrike Henkel u Kruševcu.

„Izuzetno mi je drago što možemo da pomognemo u suzbijanju pandemije korona virusa donacijom i dopremanjem medicinske opreme zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Nabavku pet najkvalitetnijih respiratora i pet kliničkih monitora Opštoj bolnici u Kruševcu, obezbedili smo zajedničkim delovanjem sa kompanijom Henkel, što je nastavak dugogodišnje saradnje Fondacije Novak Đoković i Henkela u rešavanju problema od javnog značaja. Tim Fondacije Novak Đoković oseća dužnost da, koliko može, pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, jer su solidarnost i odgovornost u ovim danima najvažniji“, istakla je Emina Potrić, menadžer za prikupljanje donacija Fondacije Novak Đoković.

Sa željom da pruže podršku kada je najpotrebnije, i kompanija Henkel i Fondacija Novak Đoković su od početka pružili nesebičnu pomoć u borbi protiv Covid-19. Kompanija Henkel Srbija je u okviru Henkelovog globalnog programa solidarnosti, donirala proizvode u vrednosti većoj od 385.000 evra organizacijama Crvenog krsta u Kruševcu i u Beogradu, kao i Domu zdravlja u Inđiji, dok su osnivači Fondacije, Jelena i Novak Đoković donirali milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za naše bolnice i zdravstvene ustanove, kako bi se olakšali napori lekara i zdravstvenih radnika koji se bore protiv Covid-19. 

O opremi:

Respiratori Hamilton C-1, renomiranog švajcarskog proizvođača medicinske opreme Hamilton Medical pogodni su kako za invazivnu, tako i za neinvazivnu ventilaciju pluća. Budući da poseduju efikasnu vazdušnu turbinu pogodni su i za upotrebu u jedinicama intenzivne nege, ali i za transport. Pored svih klasičnih modova ventilacije, ovaj model aparata poseduje i jedinstveni Hamiltonov ASV mod (Adaptive Support Ventilation) – mod automatske ventilacije.  

Klinički monitori BISTOS BT 770 koriste se za dobijanje fizioloških signala poput EKG, brzine disanja, neinvazivnog krvnog pritiska i zasićenja krvi kiseonikom. Upotrebljavaju se u odeljenjima intenzivne nege, kardiološkim odeljenjima, operacionim salama i hitnoj službi kako bi se dobile dodatne informacije o fiziološkom stanju pacijenta. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.