2020

06.04.2020. 13:42

Marbo Product

Autor: Nova Ekonomija

Marbo Product i njeni zaposleni pomažu širom Srbije

Marbo Product

2020

06.04.2020. 13:42

Kompanija Marbo Product, deo multinacionalne kompanije PepsiCo koja posluje na tržištima Balkana već 11 godina, tokom pandemije virusa COVID 19 usmerila je svoje društveno-odgovorne napore na pomoć ugroženim socijalnim grupama, kao i pridruživanju brojnim donatorskim akcijama i saradnju sa fondacijama kako bi se pomoć obezbedila tamo gde je najpotrebnija. 

Kompanija Marbo Product se odazvala pozivu Vlade Republike Srbije i robne donacije brendova Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud isporučila za potrebe privremene bolnice. U saradnji sa Fondacijom Divac proizvodi su isporučeni Crkvenoj narodnoj kuhinji u Beogradu koja ima više od 2600 korisnika, kao i SOS dečijem selu u Sremskoj Kamenici za više od 100 dece u okviru sela. 

Kroz kampanju #WakeUpCall koju sprovodi portal Marketing mreža, robna donacije je upućena najugroženijim porodicama u Beogradu. Cilj akcije je zajedničko delovanje industrije oglašivača u cilju pomoći najugroženijoj grupi stanovništva.

Putem Fonda B92, upućena je i finansijska donacija koja je namenjena Kliničkom Centru Srbije za kupovinu zaštitinih kombinezona za zdravstvene radnike i zaštitnih gumenih rukavica za mikrobiologe. Pored toga, kompanija će svake nedelje isporučivati donaciju svojih proizvoda za sve medicinke radnike u Kliničkim centrima širom Srbije.

Pomoć je upućena i lokalnoj zajednici u Bačkom Petrovcu, gde se nalazi i fabrika kompanije Marbo Product, jedna od dve u okviru poslovanja kompanije PepsiCo na Zapadnom Balkanu. 

Aktivnosti kompanije Marbo Product, koja posluje u sastavu kompanije PepsiCo, deo su globalnih napora da se pomogne zajednicama širom sveta da lakše prevaziđu negativne posledice izazvane pandemijom virusa COVID 19. PepsiCo fondacija i PepsiCo timovi rade na podršci zajednicama u kojima PepsiCo posluje širom planete.

Globalno, PepsiCo je pokrenuo projekat „Inicijativa 45 miliona dolara“ koja je usmerena na pomoć zajednicama koje su najviše pogođene ovim razornim virusom, sa fokusom na obezbeđivanje obroka i drugih resursa od vitalnog značaja. Zahvaljujući svojoj ekspertizi u distribuciji, deo ove inicijative podrazumeva i dostavljanje više od 50 miliona obroka ugroženom stanovništvu

Na teritoriji Evrope uloženo je 7,7 miliona dolara za jačanje kapaciteta lokalnih zdravstvenih sistema, posebno u teško pogođenim zemljama poput Francuske, Italije i Španije. Takođe, PepsiCo koristi i svoje kapacitete i ekspertizu u oblasti distribucije za dostavljanje osnovnih proizvoda, obroka, lične zaštitne opreme, kao zdravstvenog prevoza i čišćenja domaćinstava za one koji ne mogu napustiti svoje domove. Sredstva će se koristiti i za podršku najugroženijim grupama u društvu, posebno starijim osobama i deci, od kojih su mnogi izolovani od prijatelja i porodice.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.