2020

30.10.2020. 14:18

Fondacija Novak Đoković

Autor: Nova Ekonomija

„Nano borci“ – podrška obrazovnom sistemu Republike Srbije

Fondacija Novak Đoković

2020

30.10.2020. 14:18

U želji da pomognu i podrže osnovne škole širom Srbije, Fondacija Novak Đoković će u saradnji sa kompanijom Koloid i Galenika pharmacijom, a uz podršku Privredne komore Srbije donirati 100.000 paketa za zaštitu zdravlja đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji. Pakete, koji uključuju „Srebrnu Masku“- barijernu masku sa integrisanim jonima srebra i zeolitom i gelove za suvo pranje ruku sa jonima srebra, kao zaštitu od patogenih organizama, dobiće 64.175 prvaka iz 1263 osnovnih škola u 17 školskih okruga širom Srbije tokom meseca oktobra.

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić, uručila je prvi kontigent zdravstvenog paketa u beogradskom školskom okrugu i đacima prvacima osnovne škole „Drinka Pavlović“ donirala Srebrne maske i gelove za suvo pranje ruku, a u okviru humanitarnog projekta „Nano borci – podrška obrazovnom sistemu Republike Srbije“. Uručenju su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Srbije, Galenika pharmacije i kompanije Koloid.

„Od osnivanja Fondacije trudimo se da deci pružimo podršku u svim segmentima njihovog razvoja, posebno ukoliko se odnosi na bezbednost i zdravlje naše dece. Znajući da su prvaci ovu školsku godinu započeli u drugačijim okolnostima nego prethodne generacije, doneli smo odluku da kroz projekat „Nano borci“, budemo podrška našim malim herojima i svim prvacima obezbedimo jedinstvene, samočisteće „Srebrne maske“. Ove maske su obogaćene srebrnim jonima koji imaju antimikrobna svojstva, te se na taj način ističe poboljšan vid zaštite zdravlja. Kroz ovaj projekat želimo da pružimo podršku obrazovnom sistemu, ali i roditeljima za koje ovo predstavlja značajan udarac na budžet“, istakla je Maja Kremić.

Direktor Osnovne škole „Drinka Pavlović“ Jole Bulatović, zahvalio je Fondaciji Novak Đoković što brine o zdravlju i bezbednosti učenika.

„Ove školske godine u đačke klupe u našoj školi prvi put je selo 96 mališana. Oni su školsku godinu započeli u drugačijim okolnostima, prvog dana imali su predavanje o virusu Covid-19 i uče kako da se brinu o svom zdravlju i higijeni i verujem da su se za ovih mesec i po dana privikli da nose zaštitne maske. Verujem da će im biti zanimljivo da nose „Srebrne maske“, kao i da će njihovim roditeljima ova donacija značiti, da barem mesec dana ne moraju da kupuju maske. Lepo je znati da slavne ličnosti, a Novak to jeste, brinu o zdravlju najmlađih“, istakao je Bulatović.

Direktor kompanije „Koloid“ Božidar Backović, takođe je izrazio veliku zahvalnost Fondaciji Novak Đoković.

„Kompanija „Koloid”, sa višegodišnjim iskustvom u proizvodnji i razvoju proizvoda na bazi nanotehnologije srebrnih jona, povezala je svoju tehnologiju sa tehnologijama „Galenika farmacije” i u zajedničkoj saradnji razvila „Srebrnu masku”, novi, poboljšani vid zaštite od patogenih mikroorganizama. S obzirom na to da je nošenje maski propisano Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, i da su u ovom trenutku primarna potreba našeg društva, zajedničkom odlukom sa Galenika pharmacijom, obezbedili smo pakete za zaštitu zdravlja, pre svega za naše najmlađe članove društva. Ovom prilikom zahvaljujemo se Fondaciji Novak Đoković što je prepoznala ovu inicijativu i što svojim izuzetnim naporima dovodi do unapređenja uslova u obrazovnim sistemima u kojima borave deca širom Srbije“, izjavio je Backović.

Imajući u vidu trenutnu pandemiju globalnih razmera, a svesni epidemijske situacije i na teritoriji Republike Srbije, realizatori projekta Galenika pharmacija i kompanija Koloid uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), razvili su novi, poboljšani vid zaštite i kreirali samočisteću „Srebrnu masku“ – proizvod obogaćen srebrnim jonima i zeolitom, koji su pouzdana prirodna zaštita od patogenih mikroorganizama. Joni srebra i zeolit su ultrazvučnom jonizacijom integrisani u troslojnu barijernu tkaninu i imaju jako svojstvo neutralizacije patogenih mikroorganizama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.