2020

22.04.2020. 10:04

Mozzart

Autor: Nova Ekonomija

Od Mozzarta 400.000 evra za borbu protiv virusa korona

Od proglašenja vanrednog stanja Mozzartovi operateri, zaposleni, vozači, magacioneri... stavljeni su na raspolaganje građanima Srbije, kako niko ne bi ostao bez pomoći! Zaposleni ove kompanije dostavljaju besplatne pakete našim najst...

Mozzart

2020

22.04.2020. 10:04

Od proglašenja vanrednog stanja Mozzartovi operateri, zaposleni, vozači, magacioneri… stavljeni su na raspolaganje građanima Srbije, kako niko ne bi ostao bez pomoći! Zaposleni ove kompanije dostavljaju besplatne pakete našim najstarijim sugrađanima , dostavljaju dezinfekciona sredstva i neophodnu opremu u glavne centre za tretiranje pacijenata od Infektivne klinike do privremene bolnice na Sajmu. Ova kompanija je za borbu protiv virusa korona donirala čak 400.000 evra u Srbiji, u šta je uključena i nabavka deset invazivnih respiratora, i dodatnih 150.000 KM u Republici Srpskoj, opremili su televizorima Čair i sve sigurne kuće u Srbiji, programeri iz IT sektora Mozzarta samoinicijativno su napravili veb-servis koji brzo i lako povezuje volontere i one kojima je pomoć potrebna i poklonili ga državi… Uz sve to, Mozzart je među prvim firmama koje su izašle sa akcionim planom prema svojim zaposlenima, sprovedene su opsežne mere prevencije koje uključuju rad od kuće za sve zaposlene koji nisu na terenu.

U jednoj od poslednjih društveno odgovornih akcija, više od million dinara regionalni lider industrije igara na sreću donirao je Opštoj bolnici u Ćupriji koja je jedno od žarišta pandemije.

V.d. direktora Opšte bolnice u Ćupriji, neurolog dr Ivan Milojević, nije krio oduševljenje i zahvalnost zbog donacije, jer kako kaže velika je stvar da u vreme kada mnoge firme otpuštaju radnike, ova ustanova od Mozzarta dobija značajnu donaciju.

– Kada ovakvu pomoć dobijete u verovatno najtežem trenutku u kojem se naša bolnica našla do sada, onda znate da stvarno postoje ljudi velikog srca, koji su primer društvene odgovornosti. Veliko hvala Mozzart -u, još uvek sam bez prave reči. U ovom trenutku je najbitnije to što ćemo moći adekvatno da se odbranimo i da zaštitimo naše sugrađane. Bolnica u Ćupriji se za sada nosi sa nedaćama, ali svakako će nam ova donacija omogućiti da nabavimo novu medicinsku opremu. Želja nam je da novu opremu iskoristimo pre svega za borbu protiv COVIDA, ali i da ona ostane za budućnost, za neka bolja vremena, jer moramo sačuvati naš zdravsteni sistem i kada sve ovo prođe, istakao je Milojević.

U saradnji sa Vojskom Srbije, kompanija Mozzart donirala je 35 televizora i prateću opremu privremenim bolnicama za pacijente zaražene od korona virusa u Nišu. U hali „Čair“ koja prima prve pacijente sa lakšom kliničkom slikom, postavljeno je 20 televizora, dok će ostali po potrebi biti raspoređeni u dve školske sale.

Prema rečima koordinatora Gradskog štaba za vanredne situacije u Nišu prof. dr Žarka Rankovića, ovom donacijom stvoriće se bolji i prijatniji uslovi boravka osobama koje će biti lečene u privremenoj bolnici u hali „Čair“.

Televizori će ovim ljudima praktično omogućiti komunikaciju sa spoljnim svetom i pomoći će im da prebrode ove ne tako lake trenutke do završetka lečenja. Trudimo se im, u meri kojoj je to moguće stvorimo kućnu atmosferu, za šta nam je veoma značajna pomoć uspešnih privrednih subjekata. Izražavam ogromnu zahvalnost kompaniji Mozzart u ime Grada Niša i kao lekar, infektolog jer i sa stručne strane znam koliko je važno da sada budemo ujedinjeni i voleo bih da i ostali sada slede primer Mozzarta – istakao je Ranković.

Mozzart je prethodno u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, za manje od 48h otkad im je zahtev upućen, opremio televizorima i Sigurne kuće u 13 gradova širom Srbije kako bi školarci smešteni u njima mogli da prate nastavu koja se iz učionica preselila na televiziju, preciznije na RTS 3.

U Mozzartu ističu da su svesni situacije u kojoj se nalazi naš narod u ovom trenutku, zbog čega su odlučni da pomoć i podršku upute gde god je to moguće.

Stava smo da nas status lidera obavezuje da budemo prvi i kada je odgovornost i humanitarni rad u pitanju, te je naša kompanija u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 dosad pomogla sa više od 400.000 evra, u šta je uključena kupovina i nabavka deset invazivnih respiratora, finansijska pomoć bolnicama širom Srbije u znosi od 100.000 evra, nabavka 10.000 paketa za naše sugrađane starije od 65 godina. Novčana pomoć je u ovim trenucima važna i prekopotrebna, ali smo posebno ponosni na naše zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije – rekao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija u Mozzartu

Iz ovog privrednog giganta poručuju da društvena odgovornost, pre svega, podrazumeva brigu o zaposlenima koji su prioritet i najveći kapital kompanije, zbog čega oko 4.500 zaposlenih u sistemu ne mora da brine za svoje radno mesto. Plate će se do kraja vanrednog stanja isplaćivati redovno i otpuštanja neće biti, ističu u Mozzartu.

Delatnost naše kompanije vezana je prevashodno za sportska dešavanja širom sveta, kojih sada, zbog pandemije virusa korona, gotovo i da nema. Od početka vanrednog stanja beležimo pad prometa od čak 95 odsto, ali nas ni to ne sprečava da budemo odgovorni, prema našim zaposlenima, i prema društvu u celini. Takvu strategiju negujemo duže od decenije, a koliko je društveno odgovorno delovanje ukorenjeno u našoj kompaniji, najbolje pokazuje činjenica da se više od 300 zaposlenih samoinicijativno prijavilo da pomogne, svako iz oblasti u kojoj je najbolji: vozači da prevoze osnovne životne namirnice i opremu za medicinske centre u saradnji sa Gradom Beogradom, magacioneri da pomognu u njihovom pakovanju, utovaranju i istovaranju, programeri da prave servise koji mogu da pomognu u ovoj situaciji, dosta operatera angažovano je u dopremanju pomoći do kućnog praga najstarijim građanima… – ponosno ističe Popović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.