2020

04.05.2020. 14:28

Rio Tinto

Autor: Nova Ekonomija

Rio Tinto donirao 40.000 evra u Beogradu i Loznici

U sklopu šireg plana saradnje s lokalnom zajednicom, kompanija Rio Tinto izdvojila je 40.000 evra kako bi pomogla napore građana i Vlade Republike Srbije u borbi protiv širenja pandemije COVID-19. Od ukupnog iznosa donacije, 2...

Rio Tinto

2020

04.05.2020. 14:28

U sklopu šireg plana saradnje s lokalnom zajednicom, kompanija Rio Tinto izdvojila je 40.000 evra kako bi pomogla napore građana i Vlade Republike Srbije u borbi protiv širenja pandemije COVID-19. 

Od ukupnog iznosa donacije, 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti je donirano Crvenom krstu u Loznici, a 20.000 evra Crvenom krstu u Beogradu. Donacija je iskorišćena za nabavku paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim proizvodima najugroženijim kategorijama stanovništva u Beogradu i Loznici. 

Generalna direktorka Rio Tinta u Srbiji Marni Finlajson je povodom uplate donacija istakla sledeće:

“Svedoci smo da se svet suočava sa dosad neviđenom pandemijom izazvanom korona virusom i skreno saosećamo sa svima onima koji su direktno pogođeni. Mnogo naših poslovnih partnera i članova zajednice u kojoj poslujemo igraju vitalnu ulogu u borbi protiv suzbijanja daljeg širenja pandemije. Naša kompanija ima dugu saradnju sa svim partnerima i žiteljima lokalne zajednice, te želimo da pomoć pružimo odmah, u ovim teškim trenucima.” 

Pored finansijske donacije, Rio Tinto se odrekao državnih subvencija za ublažavanje negativnih efekata COVID-19 u visini od 50.000 eura i radi na obezbeđenju nastavka radova na implementaciji Projekta “Jadar” u skladu sa pravilima i preporukama vezanim za zdravlje i bezbednost na radu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.