2020

02.04.2020. 13:51

Somboled

Autor: Nova Ekonomija

Somboled donirao 5 miliona dinara za borbu protiv koronavirusa

Kako bi doprinela naporima države u borbi protiv virusa COVID-19, kompanija Somboled je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje donirala pet miliona dinara. Novac je namenjen kupovini respiratora za potrebe bolničkog lečenja u zdravstvenim us...

Somboled

2020

02.04.2020. 13:51

Kako bi doprinela naporima države u borbi protiv virusa COVID-19, kompanija Somboled je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje donirala pet miliona dinara. Novac je namenjen kupovini respiratora za potrebe bolničkog lečenja u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srbije. 

Uz poštovanje preporuka o merama zaštite Vlade Republike Srbije, Somboled je svojim zaposlenima omogućio bezbedne uslove za rad. Kako bi zaštita ljudi u kompaniji bila na najvišem nivou, svim sektorima proizvodnje obezbeđene su zaštitne maske i rukavice, kao i sredstva za čišćenje i dezinfekciju. Na ovaj način, kompanija daje maksimalan doprinos obezbeđivanju sigurnosti u proizvodnji i distribuciji mlečnih proizvoda, od fabrike do potrošača. Zaposleni čije fizičko prisustvo u kompaniji nije neophodno, svoj posao obavljaju od kuće, kako bi maksimalno poštovali preporuku o smanjenju kontakata. Rad u fabrici organizovan je u tri smene, a na ulazu u proizvodni pogon postavljen je sanitarni koridor za dezinfekciju, gde se takođe svim zaposlenima meri temperatura tela. Za vozače kamiona obezbeđene su posebne prostorije, kako bi bili bez kontakta sa zaposlenima u fabrici.

Kao jedna od vodećih kompanija u oblasti prerade mleka i proizvodnje mlečnih proizvoda u Srbiji, koja posluje u okviru međunarodne Lactalis Grupe, Somboled je u otežanim uslovima poslovanja, nastalim kao posledica epidemije virusa COVID-19, uložio maksimalne napore u obezbeđivanje kontinuirane proizvodnje i redovno snabdevanja maloprodajnih lanaca. Odgovornim i stabilnim poslovanjem tokom vanrednog stanja, a u skladu sa svim preporukama Vlade Republike Srbije, svi aspekti proizvodnje, distribucije i prodaje odvijaju se neometano.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.