2020

28.04.2020. 17:56

UNICEF

Autor: Nova Ekonomija

UNICEF u Srbiji prikupio preko milion dolara za podršku zdravstvenom sistemu

Foto: Pixabay

2020

28.04.2020. 17:56

Poslovna zajednica u Srbiji pokazala je visok nivo solidarnosti i uprkos smanjenju poslovnih prihoda usled usporavanja privrede, brzo je reagovala na apel koji je UNICEF uputio kompanijama i pojedincima da doniraju. Od početka izbijanja krize izazvane pandemijom COVID-19, UNICEF u Srbiji prikupio je ukupno 1.056.000 dolara za nabavku respiratora i medicinske i zdravstvene opreme, navodi se u saopštenju. 

Kompanija Schneider Electric i njen globalni razvojni centar u Novom Sadu među prvima su  ponudili da  da doniraju sredstva UNICEF-u za nabavku opreme koja je najneophodnija zdravstvenom  sistemu. Ukupna donacija Schneider Electric-a, uključujući i lične donacije zaposlenih u ovoj kompaniji, iznosi 107.300 dolara.

„Tokom ovih izazovnih vremena, svi preuzimamo odgovornost i pokazujemo solidarnost prema zajednici u kojoj živimo i radimo. Veoma sam ponosan što je Schneider Electric udružio snage sa UNICEF-om i podržao njihovu inicijativu, ali takođe sam zahvalan svim timovima iz Schneider Electric-a koji su dali svoj doprinos ličnim donacijama. Zajedno smo prikupili sredstva za najugroženije ljude iz naše zajednice i pružili pomoć za podršku zdravstvenim radnicima, koje svi poštujemo i kojima se najiskrenije divimo“ – rekao je Luis D’Acosta, direktor globalnog razvojnog centra kompanije Schneider Electric u Novom Sadu.

„Veoma cenimo doprinos privatnog sektora ubrzanom ostvarivanju rezultata za decu. Ovakva mobilizacija sredstava je od ključnog značaja i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo. Privatni sektor u Srbiji jedan je od onih koji su najbrže reagovali na globalni apel UNICEF-a, zajedno sa Kinom, Danskom, Sjedinjenim Državama i Kanadom. Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji“, rekla je Ređina De Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Schnider Electric je članica Inicijative Digitalna Srbija koja je udruženo reagovala i dala snažnu podršku naporima UNICEF-a u Srbiji u odgovoru na COVID 19. Inicijativa Digitalna Srbija je  animirala  svoje članice iz IT zajednice da se odazove apelu UNICEF-a. Na poziv su se odmah su odazvali Nordeus i kompanije Symphony, Exlrt, Execom, Prozone, Vega IT, Orion Telekom, Tajfun Hil, Catena Media, Endava, Continental Automotive, Telenor,  Telegroup, Kursevi Online i Quantox Technology kroz direktne donacije organizaciji UNICEF u Srbiji. U kompanijama Nordeus, Symphony i Nutanix donirali su i njihovi zaposleni, a menadžment ovih kompanija pozvao je i svoje poslovne partnere da se priključe apelu. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.