2020

30.03.2020. 16:30

United Grupa

Autor: Nova Ekonomija

United Grupa pomaže zemljama u regionu sa 3 miliona dolara

United Grupa, koja posluje u sedam zemalja u regionu, u duhu solidarnosti zbog borbe sa virusom COVID 19, doniraće medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrednosti od 3 miliona dolaraZa Srbiju je namenjeno milion dolara. Pored novčane donacije od ...

Foto: United Grupa

2020

30.03.2020. 16:30

United Grupa, koja posluje u sedam zemalja u regionu, će za borbu protiv koronavirusa donirati medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrednosti od 3 miliona dolara, a za Srbiju je namenila trećinu te svote, navodi se u saopštenju kompanije.

Pored novčane donacije od 220.000 dolara, naručeno je 8.800 najkvalitetnijih kompleta testova za virus, 11 medicinskih ventilatora (hirurških respiratora), 250.000 maski, 440 toplomera i 7.000 zaštitnih naočara u vrednosti od 800.000 dolara. Celokupna medicinska oprema naručena je i plaćena još 15. marta, a na organizaciji isporuke koja počinje ove nedelje United Grupa je radila sa vladama u regionu.

„U danima u kojima je svima potrebna hrabrost i podrška, United Grupa želi da pomogne da svi zajedno što pre prebrodimo jednu od najvećih svetskih zdravstvenih kriza i da olakša medicinskim radnicima obavljanje posla, a građanima omogući dodatnu sigurnost“, navodi se u saopštenju.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju SBB, United Cloud, United Media sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Cas Media i Direct Media.

Zbog epidemije koja je uslovila ostanak građana kod kuće vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi već je otključao TV kanale na svojim platformama u celom regionu za koje je dobila dozvole.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.