2023 Održivost

12.01.2024. 12:07

AIK Banka i MK Group

Autor: Nova ekonomija

AIK Banka i MK Group pružaju podršku porodici u celom regionu

AIK Banka i MK Group već sedam godina zaredom realizuju program „Podrška porodici“, u sklopu koga je do sada darovano više od 400.000 evra za zaposlene koji su se ostvarili u ulozi roditelja. Zaključno sa 2022. godinom, kroz program je podržano više od 790 porodica i 1.300 beba

AIK Banka i MK Group već decenijama zauzimaju liderske pozicije zahvaljujući rezultatima koje postižu. Jasne vizije razvoja poslovanja praćene su i višestruko nagrađivanim društveno odgovornim aktivnostima koje su usmerene na podršku deci, mladima i razvoju lokalnih zajednica u kojima ove kompanije posluju. Već sedmu godinu zaredom, MK Group i AIK Banka realizuju svoj tradicionalni program „Podrška porodici“.

„Podrška porodici“ – donacije vrtićima u regionu

Za sve aktivnosti u okviru društveno odgovornog programa „Podrška porodici“ ove godine izdvojeno je više od milion evra.

Najveći deo, čak 750.000 evra, bio je usmeren na renoviranje i opremanje 20 vrtića u Adrija regionu – u Srbiji, Sloveniji,     Hrvatskoj i Crnoj Gori. Nakon prošlogodišnjih donacija porodilištima, kompanije su ove godine svoj društveno odgovorni program usmerile na predškolsko obrazovanje i decu uzrasta od jedne do šest godina. Ulaganje u lepše, srećnije i bezbrižnije detinjstvo novih generacija zapravo je ulaganje u budućnost. U saradnji sa Ministarstvom prosvete i nadležnim institucijama, MK Group i AIK Banka donirale su finansijska sredstva vrtićima sa fokusom na lokalne zajednicama u kojima posluju.

Za Srbiju je izdvojen iznos od 350.000 evra za osam vrtića – u Vrbasu, Bečeju, Kovačici, Pećincima, Novom Sadu, Raški, Golupcu i Nišu. Najveću donaciju od 170.000 evra primio je vrtić u Vrbasu, a svoju zahvalnost na događaju upriličenom povodom ove, ali i svih ostalih donacija, izrazila je Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije. Vrtićima u Crnoj Gori donirano je 100.000 evra, a sredstva za renoviranje i opremanje dobile su predškolske ustanove u Podgorici i Budvi.

SLAVIMO BUDUĆNOST DARIVANJEM

Uz slogan „Slavimo budućnost – najbolje tek dolazi“ MK Group je u 2023. godini obeležila 40 godina postojanja, povodom čega je predstavila novi trogodišnji investicioni ciklus vredan 1,6 milijardi evra. U godini jubileja kompanija se ujedno obavezala da će za društvenu odgovornost izdvajati minimum jedan milion evra godišnje i tako najavila budućnost punu darivanja. Svakako će se nastaviti tradicionalne CSR aktivnosti, poput programa „Podrška porodici“, koji iz godine u godinu realizuje zajedno sa AIK Bankom.

Zahvaljujući donacijama unapređeni su uslovi u tri ustanove u ova dva grada. Za vrtiće u Hrvatskoj namenjeno je 160.000 evra, dok su vrtići u Sloveniji, i to u Ljubljani, Mariboru, Kranju, Koperu, Izoli i Portorožu dobili donacije ukupne vrednosti 150.000 evra. Zahvaljujući sredstvima koja su iskorišćena za unapređenje uslova u vrtićima, deca sada borave u lepšem i kreativnijem okruženju, koje će im omogućiti da se razvijaju, rastu, uče, stiču nova znanja, otkrivaju nove veštine i talente maštajući o tome šta žele da postanu kada porastu.

SOS Dečija sela – donacije za Materinski dom i centre za podršku porodici

Ove godine nastavljena je i tradicionalna podrška fondaciji SOS Dečija sela, koja traje preko deset godina. Sada je izdvojeno više od 280.000 evra i to za adaptaciju, opremanje i rad Materinskog doma u okviru Programa za majke i bebe u Kraljevu, kao i za podršku rada centara za podršku porodici u Raškoj i Nišu.

Materinski dom u Kraljevu je darivanjem u vrednosti od 170.000 evra postao mesto koje je namenjeno zbrinjavanju i boravku žena koje nemaju podršku partnera ili porodice u svojoj odluci da rode dete. Pored smeštaja i ishrane, Materinski dom svojim korisnicima nudi brojne programe osnaživanja, podrške i edukacije, kako bi mogle da postanu samostalne u budućnosti i prilikom odgajanja dece. Materinski dom obezbeđuje obrazovnu, zdravstvenu i psiho-socijalnu podršku, materijalnu podršku, kao i podršku u nezi novorođenčadi, beba i dece.

Zahvaljujući donaciji većoj od 110.000 evra, centri za podršku porodici u Raški i Nišu nastavili su da rade na poboljšanju životnih uslova ugroženih porodica i dece, omogućavajući im da sprovode različite programe osnaživanja kako bi deca odrastala u svojim porodicama i postizala bolji uspeh prilikom obrazovanja.

Kako bi se dodatno osnažila ova fondacija, AIK Banka uvela je inovaciju na svojim bankomatima, kojom je klijentima omogućeno da izvrše direktnu donaciju SOS Dečijim selima.

Uz klik na dugme „Doniraj 100 RSD“, koje se nalazi na početnom ekranu, korisnici bankomata AIK Banke u prilici su da izdvoje sredstva vođeni svojim željama i mogućnostima. Donacije prikupljene kroz ovu inicijativu će direktno koristiti štićenicima ove fondacije i unapređenju kvaliteta njihovog života. Nova usluga čijom je instalacijom AIK Banka zaokružila svoj društveno odgovorni angažman u 2023. godini poziv je društvu da nivo empatije i razumevanja podigne na još viši nivo i da pruže podršku deci, čineći im detinjstvo lepšim, toplijim i sadržajnijim.

 

Lideri društvene odgovornosti 2023

 

PODRŠKA LOKALNOJ ZAJEDNICI

Podrška zajednici u kojoj svi zajedno živimo i poslujemo ostaće važno obeležje svih aktivnosti koje AIK Banka realizuje u čitavom regionu. Svojim primerom i uspešno realizovanim projektima, AIK Banka se trudi da inspiriše i mnoge druge kompanije u Srbiji, kako bi se aktivno uključile u različite programe podrške zajednici – od direktnih finansijskih davanja, preko različitih edukativnih inicijativa i programa koji imaju za cilj da građane iz najosetljivijih kategorija dodatno pomognu, ohrabre i podrže.

Saradnja sa SOS Dečijim selima je samo jedan od primera ovakve inicijative AIK Banke, budući da je Banka u svim lokalnim sredinama u kojima posluje otvorena da sasluša i podrži različite projekte i da kroz saradnju i partnerstvo sa drugim organizacijama doprinese ostvarenju svojih društveno odgovornih ciljeva.

Posvećenost društvenoj odgovornosti duboko je ukorenjena vrednost u svim aspektima poslovanja
AIK Banke i MK Group. Kreiranje pozitivnih promena u društvu čini ove kompanije liderima, ali i uzorima. Porodične vrednosti i podrška porodici, kao i posvećenost deci i mladima, strateški su prioriteti kada je društvena odgovornost u pitanju, i postavio ih je još predsednik i osnivač MK Group, gospodin Miodrag Kostić, u čijem vlasništvu se nalazi i AIK Banka.

   

U svojoj misiji podrške i darivanja, ove kompanije posvećuju izuzetnu pažnju i svojim zaposlenima. Kroz program „Podrška porodici“ novčano se nagrađuju svi zaposleni koji se u tekućoj godini ostvare u ulozi roditelja. Na ovaj način, do sada je podržano 790 porodica i više od 1.300 beba zaposlenih, ukupnom sumom od 400.000 evra. AIK Banka i MK Group pokazale su stratešku posvećenost i želju za kreiranjem boljih uslova za život i rad, predstavljajući siguran i stabilan oslonac i pouzdanog partnera društvu Adrija regiona.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.