Održivost

25.01.2024. 13:02

Apatinska pivara

Autor: Nova ekonomija

Apatinska pivara po drugi put dobila sertifikat Top employer za najboljeg poslodavca

Vizual: Apatinska pivara

Održivost

25.01.2024. 13:02

Apatinska pivara je po drugi put dobila dvostruku nagradu Instituta Top Employer, odnosno sertifikat „Top Employer Serbia” i „Top Employer Europe” čime se pridružila odabranoj grupi kompanija iz 122 zemlje sveta koje su nosioci ovog značajnog priznanja. Apatinska pivara je ovim priznanjima globalno priznata po svojoj izvrsnosti u praksi u odnosu sa zaposlenima.

Put do dobijanja priznanja kompanija je prošla kroz obiman i strog proces koji je sproveo Institut Top Employer, globalna organizacija koja nagrađuje izuzetnost u praksi odnosa prema zaposlenima.

„Pored priznanja na lokalnom nivou, sertifikat za Evropu na nivou Molson Coors grupacije koje su dobile naše pivare u drugim zemljama potvrđuje da negujemo kulturu u okviru koje cenimo i poštujemo različitosti i verujemo da su različitost i inkluzija ključne za unapređenje kulture pobedničkog tima. Podržavamo okruženje u kome naši zaposleni mogu da napreduju, kao i razvoj svih zajednica u kojima poslujemo, što je utkano u našu kulturu poslovanja“, kaže Igor Vukašinović, generalni direktor Apatinske pivare. 

 Program Instituta Top Employer sertifikuje organizacije na osnovu rezultata istraživanja o najboljim HR praksama.  Ovo istraživanje pokriva oblasti ljudskih resursa koje se sastoje od 20 tema, među kojima su strategija odnosa prema ljudima, radno okruženje, razvoj talenata, učenje, raznolikost i inkluzija, wellbeing programi i mnoge druge.

„Izuzetna vremena donose ono najbolje u ljudima i organizacijama. To se potvrdilo i u Programu sertifikacije vrhunskih poslodavaca i ove godine kroz izuzetne rezultate sertifikovanih vrhunskih poslodavaca za 2024. godinu. Ovo je pokazatelj da poslodavci brinu o razvoju i dobrobiti svojih ljudi. Na taj način kolektivno obogaćuju svet rada. Ponosni smo što smo odabrali ovogodišnju grupu vodećih poslodavaca okrenutih ka ljudima”, izjavio je Dejvid Plink, generalni direktor Instituta Top Employer.

 „Proces sertifikacija zahteva mnogo truda, vremena, energije i fokusa ali je to veliko priznanje za nas koji se trudimo da na svaki način ulažemo u ljude u skladu sa našom vrednošću Ljudi na prvom mestu.  Još važnije je to što svi programi omogućavaju stvaran uvid koliko zapravo sve ove primenjene prakse utiču na kvalitet radnog okruženja“ – kaže Dragan Rosić, HR direktor u Apatinskoj pivari.

Pored ovog cenjenog priznanja, Apatinska pivara je prva kompanija u sektoru FMCG koja je postala dobitnik potpunog Family Friendly Enterprise (FFE) sertifikata.

„Za ove tri godine od kada smo postali Family Friendly kompanija, dodatno smo obezbedili brojne benefite, kao što su slobodni dani za prvi polazak dece zaposlenih u školu i vrtić, postepeni povratak na posao nakon porodiljskog bolovanja, odnosno bolovanja dužeg od devet meseci, neplaćeno odsustvo, rad na daljinu, dodatnih pet dana plaćenog odsustva za očeve povodom rođenja deteta i mnoge druge”, kaže Rosić i dodaje da su svi sertifikati efikasan kompas kojim se proverava da kompanija ide u dobrom smeru kao i veliki podsticaj da se u kontinuitetu nastavi sa kreiranjem Baš Dobrih Priča kada je u pitanju odlično radno okruženje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.