Koji trendovi i kakva budućnost očekuje sektor ugostiteljstva, kako pronaći i zadržati zaposlene, te kako unaprediti prodaju i profitabilnost u sektoru – teme su o kojima se razgovaralo na četvrtoj Coke Academy, specijalizovanoj akademiji koju za svoje kupce realizuje kompanija Coca-Cola HBC Srbija.
Akademija je okupila više od 100 kupaca, koji su imali priliku da steknu znanja i čuju iskustva zaposlenih u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, kao i najistaknutijih stručnjaka iz HoReCa industrije u Srbiji.
„HoReCa je važan kanal za naš biznis. Želimo da nastavimo da razvijamo ovaj sektor, zajedno sa našim kupcima. Tome služe i inicijative kao što je Coke Academy – da razgovaramo kako da unapredimo naš servis, kao i šta svi zajedno možemo bolje“, poručio je Mirko Gutić, direktor prodaje u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija.
O značaju Coke Academy govorio je i Branko Vučković, direktor sektora za alkoholna pića i kafu u Coca-Cola HBC Srbija:
„Kroz ovu inicijativu naša kompanija donosi dodatu vrednost kupcima, a da to nije samo prodaja robe vrhunskih brendova ili investiranje u objekte. Coke Academy donosi ono što niko ne može da nam oduzme, nešto neprocenjivo, a to je znanje“, rekao je Vučković.
U kojoj meri Coke Academy doprinosi osnaživanju i razvoju celokupnog HoReCa sektora Srbije, govore i učesnici.
„Suprug i ja se već pet godina bavimo ovim poslom i sa oduševljenjem smo prihvatili poziv za edukaciju. Moram da priznam da smo imali velika očekivanja, da smo zapravo dobili mnogo više od toga. Fenomenalni predavači i čelni ljudi iz kompanije, ponudili su nam načine kako da rešimo izazove. Takođe, posavetovali su nas i kako da se suočimo sa trendovima na tržištu koji se veoma brzo menjaju“, rekla je Jelena Malić iz Bečeja, vlasnica restorana Baron koncept.
„Ono što me je najviše zanimalo tiče se finansija. Čuli smo dosta konkretnih saveta za kreiranje i veličinu menija, kao i kako to direktno utiče na profitabilnost – to je nešto što ću poneti odavde i na čemu ću raditi“, istakao je Nikola Cvijan iz Kikinde, vlasnik Banat bara.
Integralni deo akademije koji je i ovaj put bio posebno zanimljiv svim učesnicima bila je panel diskusija „Kako do radnika u današnje vreme i kako ih zadržati?“. Na panelu su govorili Jovana Ivanović, direktorka sektora Ljudi i kultura u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, Mihaela Turner, direktorka za strateški razvoj u agenciji Homepage, Filip Ćirić, vlasnik Homa restorana , Aleksandar Škipić, vlasnik beogradskog restorana Saša Bar i Đorđije Stajkić, vlasnik Tranzit bara.
Coke Academy je dugoročni projekat kompanije Coca-Cola HBC Srbija, osmišljen sa ciljem pružanja podrške kupcima i osnaživanju njihovih biznisa. Do sada je kroz Coke Academy osnaženo preko 250 kupaca.
Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs
Oko 2.000 ljudi u Srbiji, od kojih je 40 dece, čeka na doniranje organa. Statistika pokazuje da je 20 puta veća verovatnoća da nam zatreba organ nego da budemo donori. Zbog toga iz Ministarstva zdravlja apel...
Kompanija Imlek, lider na domaćem i regionalnom tržištu mlečne industrije, obeležila je Svetski dan hrane donacijom mlečnih proizvida narodnoj kuhinji u Beogradu. Ovaj humani gest deo je kontinuirane posveće...
Nakon više od 50 godina uspešnog poslovanja, kompanija Chips Way je u protekle tri godine zaokružila najveći investicioni ciklus u istoriji kompanije, vredan preko 20 miliona evra. Najnovije investicije uklj...
Rok za prijavu radova za Festival "KAMPANJE SA SVRHOM" produžen je do 30.10.2024. godine! Festival se održava po četvrti put i odlikovaće najbolje društveno odgovorne kampanje u Srbiji, a po prvi put i u RED...
NOVA EKONOMIJA
prtplatite se za čitanje premium sadržaja
PREMIUM sadržaji na platformi NovaEkonomija.rsInforamcije koje imaju dodatnu vrednost
Koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste saglasni sa tim.Ok