Održivost

14.11.2023. 12:36

Galenika

Autor: Nova ekonomija

Donacija kompanije Galenika Institutu za onkologiju Vojvodine

Foto: Galenika

Održivost

14.11.2023. 12:36

Kompanija Galenika donirala je Institutu za onkologiju Vojvodine (IOV) sredstva u iznosu od 10.000 (deset hiljada) evra u dinarskoj protivvrednosti. Cilj donacije je podrška naporima ove važne institucije u borbi protiv karcinoma dojke kroz donaciju za unapređenje uslova lečenja pacijenata u okviru Klinike za internističku onkologiju IOV-a.

 Tokom oktobra, Galenika je četvrtu godinu zaredom, realizovala društveno-odgovornu kampanju posvećenu podizanju svesti o važnosti prevencije, rane dijagnostike i redovnih samopregleda, istovremeno izdvajajući sredstva od prodaje Pantenol proizvoda.

 

Podrška zdravstvenim ustanovama predstavlja jedan od prioriteta u Galenikinoj posvećenosti ljudima i brizi o zdravlju. Ponosni smo da smo i ovog oktobra posvetili posebnu pažnju borbi protiv raka dojke. Galenika već četiri godine, kroz sveobuhvatnu kampanju na nacionalnom nivou, stavlja fokus na važnost ove teme. Zahvalni smo svim građanima koji su podržali akciju, jer zajedno doprinosimo podizanju svesti o važnosti prevencije i redovnih pregleda, kao i poboljšanju uslova dijagnostike i lečenja onkoloških pacijenata“, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Brojke govore u prilog važnosti Instituta za onkologiju Vojvodine (IOV) i posvećenosti zaposlenih pacijentima. Institut za onkologiju Vojvodine, koji je član Organizacije evropskih instituta za onkologiju, je visoko specijalizovana zdravstvena, obrazovna i naučno-istraživačka ustanova u kojoj se obavljaju najsloženije specijalizovane, preventivne, dijagnostičke, terapijske i rehabilitacione metode i postupci. Naime, lekari IOV godišnje obave više od 60 hiljada pregleda. Od ukupno 2.500 operativnih zahvata prošle godine, 800 čine operacije dojki.

,,Svaki dan je dan borbe protiv raka dojke i važno je da žene budu odgovorne prema svom zdravlju. Samopregled dojki, lekarski pregledi i druge preventivne mere imaju veliki značaj u borbi protiv raka dojke. Zbog toga, kontinuirani napori koje kompanija Galenika ulaže, podizanjem svesti o ovoj temi, imaju veliki značaj. Ispred Instituta za onkologiju Vojvodine, želim da se zahvalim kompaniji na donaciji. Društveno odgovornim ponašanjem Galenika nam je omogućila nabavku potrebne opreme koja će doprineti još boljem i kvalitetnijem lečenju naših pacijenata“, izjavio je direktor Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoran Radovanović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.