Održivost

12.03.2024. 13:52

Dr. Oetker

Autor: Nova ekonomija

Dr. Oetker: upravljanje otpadom i posvećenost očuvanju prirode

Vizual: Dr. Oetker

Održivost

12.03.2024. 13:52

Kao proizvođač prehrambenih proizvoda, svesni smo uticaja otpada na životnu sredinu. U našem nastojanju da budemo odgovorni prema planeti, uspostavili smo potpunu transparentnost u upravljanju otpadom u našoj proizvodnji i saradnji sa maloprodajnim lancima.

Sarađujemo sa relevantnim službama koje se bave prikupljanjem otpada i recikliranjem, kako bismo osigurali održivo postupanje s otpadom. Sav ambalažni otpad koji plasiramo na tržište, prijavljujemo Agenciji za zaštitu životne sredine i plaćamo naknadu operateru za transport, zbrinjavanje i reciklažu, u skladu sa ispunjenjem nacionalnih ciljeva za smanjene te vrste otpada.

Sirovine i sadržaj proizvoda koji nisu pogodni za plasiranje na tržište, zbog stanja roka trajanja ili kvaliteta, usmeravamo ka kompostu. Ovaj proces doprinosi stvaranju korisnog bio-đubriva koje obogaćuje zemljište, pospešuje rast biljaka i time višestruko doprinosi očuvanju prirode.

Iako već sprovodimo ove mere, trudimo se da pravilnim planiranjem proizvodnje i prodaje kontrolišemo životne cikluse naših proizvoda. Do 2025. godine, planiramo smanjenje organskog otpada u procesu proizvodnje kako bismo dodatno doprineli održivosti i zaštiti okoline.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.