Održivost

13.09.2023. 14:54

Saopštenje

Autor: Elixir fondacija

Elixir Fondacija donirala udžbenike prvacima u Negotinu

Foto: Elixir fondacija

Održivost

13.09.2023. 14:54

Sa ciljem podrške obrazovanju i porodicama najmlađih školaraca Elixir Fondacija, članica Elixir Grupe, donirala je udžbenike svim prvacima u opštini Negotin. Svečanu dobrodošlicu za 188 prvaka, koliko ih je u ovoj opštini na Istoku Srbije, priredili su stariji drugari, učenici negotinskih škola u okviru programa Elixir za znanje.

– Stvaranje što boljih uslova u obrazovanju, podrška deci i po​rodici, kao i afirmacija poziva prosvetnih radnika, okupila nas je na istom zadatku.

Verujući u moć znanja i važnost koju obrazovanje ima u kreiranju društvenih vrednosti i njihovoj afirmaciji, Elixir Fondacija podržava i podstiče sve inicijative i projekte koje doprinose ostvarenju ovih zajedničkih ciljeva. Ovom podrškom ostajemo verni ostvarenju svoje vizije da „stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj, na dobrobit zajednice“. Želimo da uzori ovoj deci budu oni koji su svojim znanjem osvetlili i nadmašili svoje doba, jer kao što je električnom energijom osvetlio Negotin, tako je svojim blistavim umom osvetlio svoju i potonje generacije veliki Negotinac Đorđe Stanojević. Budite radoznali, postavljajte pitanja, pomerajte granice i učite, to je, i kad je najduži, uvek najbolji i najsigurniji put do uspeha – poručila je Margareta Musićdirektorka Elixir Fondacije.

Prosvetarima znači ova podrška, kao i deci i njihovim porodicama.

Svoje prve utiske o školi podelile su Natalija i Dunja u ime svih prvaka, a uzbuđenje i radost otvaranja novog životnog poglavlja preneli su i roditelji Predrag Dinkić i Nataša Kerkez.

– Realizujući projekat Moj put do uspeha, podelom udžbenika, ne samo što ćete značajno uticati na uštedu kućnog budžeta mnogih roditelja „ prvaka“, već ćete svojim primerom podstaći i druge da daju snažan doprinos kvalitetnijem obrazovanju budućih generacija  – poručio je u ime roditelja prvaka Predrag Dinkić.

Posebno iznenađenje za sve mališane, starije školarce, njihove porodice, nastavnike i brojne goste priredio​ je Milan Popović, naučni komunikator. Milan je uz asistenciju učenika Negotinske gimnazije na sceni priredio pravu naučnu magiju!

– U radu sa decom najteže je biti im zanimljiv i predstaviti im naučne istine na dopadljiv način, tako da požele da se bave naukom. Tu sam da se zajedno igramo i da im pokažem da je nauka, u ovom slučaju hemija, jako zanimljiva. Zato mi se ovo čini kao izuzetna prilika koja se pruža deci   – kazao je Popović.​

Elixir Fondacija od osnivanja 2020. godine podržala je više od 200 projekata i inicijativa, a donacije su premašile 2 miliona evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.