Održivost

06.12.2023. 16:13

Eurobank Direktna

Autor: Nova ekonomija

Eurobank Direktna opremila računarski kabinet Ekonomske škole 9. Maj u Sremskoj Mitrovici

Foto: Eurobank Direktna

Održivost

06.12.2023. 16:13

Eurobank Direktna pruža kontinuiranu podršku društveno odgovornim inicijativama, a u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ realizovala je novu donaciju u Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici.

Zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici „Eurobank Direktna Veliko srce“ i klijentima, korisnicima ove kartice, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije. Za opremanje računarskog kabineta u Ekonomskoj školi „9. maj“, Eurobank Direktna je izdvojila više od 800.000 dinara.

Ova donacija Eurobank Direktne ima za cilj unapređenje uslova za učenike srednjih ekonomskih škola, kao i modernizaciju nastavnih metoda i sadržaja. Novoopremljeni kabinet omogućava praćenje nastave stručnih predmeta, pre svega, za finansijsko računovodstvenu i administrativnu obuku učenika, čineći nastavni proces interaktivnijim i zanimljivijim.

„Ponosni smo što smo realizovali novu donaciju u Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici čiji đaci postižu brojne uspehe.

Zahvaljujući našim klijentima, korisnicima humanitarne kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce“, obezbedili smo neophodnu opremu u vrednosti većoj od 800.000 dinara za opremanje računarskog kabineta. Na ovaj način želimo da stvorimo bolje uslove za praćenje nastave i usavršavanje znanja i veština, kako bismo im omogućili da razvijaju svoje potencijale i kompentencije“, izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Hvala Eurobank Direktnoj koja nastavlja podršku ekonomskim školama širom Srbije kroz opremanje kabineta računarskom opremom. Sada će i učenici i nastavnici  u Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici imati još kvalitetnije uslove za rad i učenje, što će biti  dodatna motivacija za njihov napredak„, rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović.

Eurobank Direktna uz podršku Ministarstva prosvete realizuje ovaj projekat od 2018. godine i do sada je opremljeno 15 kabineta u srednjim ekonomskim školama u Beogradu, Šapcu, Leskovcu, Subotici, Zrenjaninu, Nišu, Boru, Loznici, Staroj Pazovi, Smederevu i Arilju, a u te svrhe je izdvojeno do sada oko 12 miliona dinara.

 Dodatno, na inicijativu Banke pokrenut je edukativni program „Putujući muzej“ u saradnji sa „Domom Jevrema Grujića“, Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda, pa su učenici imali priliku da se upoznaju sa srpskom istorijom, kulturom i umetničkim veštinama kroz vođena kustoska i interaktivna predavanja. Zahvaljujući saradnji sa izdavačkom kućom „Laguna”, obezbeđen je popust za učenike za kupovinu knjiga u knjižari Laguna u Sremskoj Mitrovici.

Ovakav sveobuhvatan pristup projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ ima za cilj da podstakne ne samo akademski razvoj učenika, već i kreativnost i kritičko mišljenje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.