Održivost

31.08.2023. 17:50

Promo

Autor: Eurobank Direktna

Eurobank Direktna u okviru Programa podrške podstiče rad malih preduzeća i preduzetnika  

Održivost

31.08.2023. 17:50

Eurobank Direktna i ove godine učestvuje u Programu podrške mikro, malim preduzećima i preduzetnicima za nabavku opreme u 2023. godini. Kao i prethodne godine, dodeljivanje bespovratnih sredstava putem ovog Programa u saradnji Ministarstva privrede, Razvojne agencije Srbije i banaka, uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji finansira Evropska unija,  ima za cilj da pruži podršku investicijama i podstakne ubrzanje privrednog razvoja u Srbiji.

 „Kontinuirana podrška sektoru malih preduzeća je u skladu sa  poslovnom strategijom  Eurobank Direktne od samog osnivanja. Zato smo se i ove godine priključili Programu podrške mikro, malim preduzećima i preduzetnicima u partnerstvu i saradnji sa Ministarstvom privrede, Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta ‘Srbija i EU – Oprema za privredu’. Na ovaj način, kroz finansijsku podršku, preduzetnicima i malim preduzećima omogućavamo dalje unapređenje poslovanja i tehnoloških procesa proizvodnje,“ izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

 U okviru Programa podrške, pravna lica imaju mogućnost da ostvare pravo na bespovratna sredstva u iznosu do 25% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Sredstva dodeljena putem ovog Programa namenjena su za sufinansiranje nabavke nove opreme koja direktno doprinosi proizvodnji razmenljivih dobara, kao i za nabavku opreme neophodne za izvođenje građevinskih radova.

Visina sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu iznosi od pola miliona do 5 miliona dinara i određuje se u odnosu na broj zaposlenih na dan 31. decembar 2022. godine. Bez obzira na iznos, finansijski okvir je usklađen tako da Eurobank Direktna obezbeđuje kredit u visini od 70%, dok su ostali uslovi za učešće u ovom Programu definisani prema zahtevima Ministarstva privrede.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini ima za svrhu poboljšanje konkurentske pozicije privrednih subjekata i optimizaciju poslovnih aktivnosti. Za sprovođenje Programa izdvojeno je približno 1,4 milijarde dinara, a otvoren poziv za prijave traje sve dok raspoloživa sredstva ne budu iskorišćena, a najkasnije do 31. decembra 2023. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.