Održivost

24.04.2024. 09:37

Hemofarm

Autor: Nova ekonomija

Hemofarm o održivom razvoju sa studentima prestižne Vorton škole

Foto: Hemofarm

Ronald Zeliger, Sanda Savić i Aleksandra Lazarević na predavanju studentima

Održivost

24.04.2024. 09:37

Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarm grupe održao je gostujuće predavanje studentima prestižne Vorton škole biznisa Univerziteta u Pensilvaniji, na kojem je predstavio jedinstvenu strategiju održivog razvoja koju Hemofarm sprovodi više od decenije.

Kao višegodišnji partneri, Hemofarm i Vorton razmenjuju ideje i znanja, kao deo šire misije edukovanja javnosti o principima ESG i održivog razvoja.

Hemofarm, kao lider održivog razvoja u Srbiji i regionu posebnu pažnju posvećuje edukaciji i motivaciji ne samo zaposlenih, već i poslovnih partnera, potrošača i čitave zajednice kako bi razumeli i primenjivali principe održivog razvoja u svakodnevnom životu.

 

Pre 13 godina kada smo pisali naš prvi Izveštaj, održivi razvoj je bio samo rogobatan  pojam, nerazumljiv većini, čije značenje i suštinu je bilo teško objasniti. Od tada svet se menjao, desili su se događaji, krize, izazovi koje je bilo teško predvideti i savladati. Bez obzira na okolnosti, ostali smo dosledni svojim vrednostima, jer odgovornost i održiva budućnost nemaju alternativu,“ rekao je Ronald Zeliger i nastavio:

Uložili smo mnogo vremena i truda da edukujemo sami sebe, da razumemo zašto je važno čuvati resurse, ne samo za dobrobit kompanije, već i za dobrobit naše planete. Benefiti su sada više nego jasni svima, želimo da prenesemo svoje iskustvo i motivišemo i druge da nam se pridruže na putu ka održivoj budućnosti, zaključio je Zeliger.

Sanda Savić, senior direktorka za korporativne poslove i komunikacije u Hemofarmu poručila je studentima da je efektivna ESG komunikacija važna u čitavom procesu razumevanja održivog razvoja.

Najveća promena za sve nas u Hemofarmu desila se onog trenutka kada smo počeli da menjamo svoje stavove i ponašanja. U tom procesu transformacije naše organizacije ključnu ulogu imala je  komunikacija, kojom smo edukovali naše kolege kako mogu da daju svoj doprinos u njihovom ličnom, poslovnom i društvenom životu. Jedna od najvažnijih stvari koju smo na tom putu naučili je da je održivi razvoj timski napor, ali i individualni doprinos, jer je održiva budućnost jedino tako moguća,“ naglasila je Sanda Savić.

Aleksandra Lazarević, predstavnica Involve Youth inicijative u okviru Hemofarma, istakla je da je za mlade, naročito generaciju Z kojoj pripada, veoma značajno što ih neko zaista čuje u kompaniji i uključuje u procese donošenja odluka. Studenti Vorton škole biznisa aktivno su učestvovali u predavanju i kroz diskusiju sa Hemofarmom pokazali da su inspirisani da menjaju svet na bolje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.