2023 Održivost

04.01.2024. 16:37

Imlek

Autor: Nova ekonomija

Imlek – Pionir društvene odgovornosti i održivog poslovanja

Foto: Imlek

U poslednjim decenijama kompanija Imlek sprovela je više stotina društveno odgovornih akcija, sa namerom da poboljša uslove života u zajednici u okviru koje posluje

Kompanija Imlek, istaknuta  na domaćem i regionalnom tržištu kroz decenije postojanja, izgradila je reputaciju kompanije koja je sinonim za integritet, podršku lokalnoj zajednici i inovacije. U skladu sa svojom poslovnom strategijom, kompanija Imlek kontinuirano unapređuje društveno odgovorne inicijative, čime dokazuje da je stabilan oslonac zajednici u okviru koje posluje i čime opravdava dugogodišnje poverenje svojih potrošača.

Društvena odgovornost je jedan od osnovnih postulata poslovanja Imleka. U poslednjim decenijama ova kompanija sprovela je više stotina društveno odgovornih akcija, sa namerom da poboljša uslove života u zajednici u okviru koje posluje. Jedna od Imlekovih ključnih aktivnosti jesu aktivnosti koje imaju za cilj da najmlađima obezbede zdravije i srećnije odrastanje, i tim povodom  kompanija je samo ove godine donirala više od 100t mleka ustanovama za decu bez roditeljskog staranja.

 

 

MOJA KRAVICA – SIMBOL DETINJSTVA

Brend Moja Kravica, koji simbolizuje sigurnost i detinjstvo, postao je zaštitnik porodičnih vrednosti i tradicije. Svetski dan mleka bio je povod da se obraduju najmlađi potrošači, pa je u skladu sa tim realizovana tradicionalna donacija 10t mleka Domu za decu bez roditeljskog staranja “Kolevka” Subotica, Domu za decu bez roditeljskog staranja “Spomenak” Pančevo, Domu za decu i omladinu “Jefimija”, Kruševac, Prihvatilištu za decu Beograda, SOS Dečijem selu Kraljevo, Svratištu za decu i mlade Novi Sad, Svratištu za decu ulice Beograd, udruženju “Anđeli Severa” u Bačkoj Topoli i udruženju “Vitezovi osmeha”.

Pored toga, u skladu sa vrednostima koje neguje, kompanija je podržala organizacije poput Banke hrane Vojvodina, Banke hrane Niš i Federacije banke hrane Srbija koje se bave sakupljanjem i distribucijom hrane onima kojima je podrška najpotrebnija i donirala im 100 tona mleka. Ovaj značajni gest bio je još jedan u nizu kompanije koja kontinuirano pruža podršku humanitarnim projektima širom zemlje. Povodom Uskršnjih praznika, Imlek je štićenicima iz SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici donirao mleko i mlecne proizvode i uz tradicionalno kucanje jajima, specijalno oslikanim Moja Kravica motivima, ulepšao deci uskršnje praznike.

Prve dane đačkog doba, prvaci su proveli u druženju sa predstavnicima kompanije, koji su im poželeli srećan polazak u školu, mnogo lepih uspomena iz školskih klupa, kojih će se sećati čitavog života. Pored Moja Kravica pribora za skolu i bojica, mališani iz brojnih ustanova za decu bez roditeljskog staranja su uživali u omiljenom mlečnom napitku Moja Kravica čokoladnom mleku.

Karolina Milaš, koordinator ustanove Zvečanska i Marija Malović, kompanija ImlekFoto: Imlek

Početkom godine razorni zemljotresi potresli su Siriju i Tursku, te su na poseban ispit stavljeni veliki tržišni igrači, čiji je zadatak bio da u najtežim trenucima pokažu solidarnost i pruže podršku najugroženijima. Kompanja Imlek je tim povodom poslala donaciju od 20t mleka Siriji, što jasno ukazuje na globalnu dimenziju društvene odgovornosti koju podrzava.

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Kompanija Imlek ističe značaj poslovanja u skladu sa etičkim i ekološkim standardima, a zaposleni se redovno uključuju u akcije čišćenja i sadnje drveća povodom Svetskog dana zastite životne sredine, dok je Moja Kravica postala prvi domaći brend mleka u Tetra Pak ambalaži koja je 86 odsto biljnog porekla, čime doprinosi očuvanju životne sredine. U skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom koju kompanija neguje, Imlekovi zaposleni su ove godine doprineli ulepšavanju priobalnog dela jezera Palić u zaštitnom pojasu, kao i ulepšavanju okoline fabrike u Padinskoj skeli.

Moja Kravica postala je prvi domaći brend mleka u Tetra Pak ambalaži koja je 86 odsto biljnog porekla, čime doprinosi očuvanju životne sredine

ZAPOSLENI SU SRCE KOMPANIJE

Kompanija Imlek, kao apsolutni šampion kvaliteta, ne samo da zadovoljava visoke standarde, već i aktivno doprinosi ekonomskom razvoju. Sa sedam decenija iskustva, Imlek se ponosi svojim zaposlenima, smatrajući ih srcem kompanije. Kroz kontinuirano ulaganje u njihov profesionalni i lični razvoj, Imlek stvara okruženje koje podstiče rast i razvoj. Solidarni fond, osnovan za podršku zaposlenima i njihovim porodicama u nezgodama, dodatno naglašava posvećenost kompanije ljudima koji čine njen temelj.

 

Lideri društvene odgovornosti 2023

 

NAJDOMAĆIN 2023.

Kao aktivni član zajednice, partner u društvenom razvoju i lider u održivom poslovanju, doprinos kompanije Imlek ogleda se i u autentičnoj želji da ostvari pozitivne promene i podrži dobrobit svih članova zajednice u okviru koje posluje. Ove godine, Imlek je bio ponosni sponzor kategorije “stočarstvo” u okviru konkursa “NajDomaćin 2023”, koja će se dodeljivati najboljim poljoprivrednicima u Srbiji u pet različitih kategorija. Ova podrška predstavlja iskrenu zahvalnost kompanije poljoprivrednicima, ali i način da se istaknu farmeri koji su od suštinskog značaja za očuvanje tradicije i kvaliteta srpskih proizvoda.

Ove godine, Imlek je bio ponosni sponzor kategorije “stočarstvo” u okviru konkursa “NajDomaćin 2023”, koja će se dodeljivati najboljim poljoprivrednicima u Srbiji u pet različitih kategorija

70 GODINA SA VAMA

Sa sedam decenija iskustva, Imlek ima impresivnu retrospektivu postignuća. Kompanija danas uživa reputaciju koja je sinonim za vrhunski kvalitet, neprikosnoveno poverenje potrošača i čuvar porodičnih vrednosti. Ova dugogodišnja tradicija samo je jedan segment bogate istorije i nasleđa koje Imlek pažljivo čuva i neguje, ističući se kao predvodnik u oblasti proizvodnje mlečnih proizvoda i doprinoseći kvalitetu života svojih potrošača.

Obećanje kompanije Imlek za budućnost leži u nastavku ove tradicije izvrsnosti, gde će neprestano ispunjavati očekivanja potrošača, uvodeći nove proizvode i tehnologije. Njihova predanost transparentnosti, kvalitetu i društvenoj odgovornosti obećava da će Imlek ostati ne samo najbolji izbor na, već i partner koji se neprestano razvija kako bi zadovoljio potrebe savremenog društva.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.