Održivost

21.06.2023. 11:16

Saopštenje

Autor: JYSK

JYSK dobija Global Recycled Standard sertifikaciju

Foto: JYSK

Održivost

21.06.2023. 11:16

Već nekoliko godina, JYSK prodaje proizvode sa GRS sertifikatom koji sadrže reciklirane materijale, ali ova sertifikacija na nivou kompanije predstavlja intenziviranje fokusa na ovoj oblasti. Sada, postizanjem GRS sertifikacije na nivou kompanije, JYSK podiže lestvicu i usmerava se ka još većem korišćenju recikliranih materijala.

Global Recycled Standard (GRS) je međunarodni dobrovoljni standard koji strogo verifikuje reciklirane materijale i prati njihov put od reciklera do finalnog proizvoda. Da bi se osigurala potpuna praćenost, svi delovi lanca snabdevanja, uključujući i samu kompaniju JYSK, moraju biti sertifikovani.

„Sticanje GRS sertifikacije za kompaniju JYSK predstavlja važan korak u pružanju našim kupcima većeg broja proizvoda koji su potpuno ili delimično napravljeni od recikliranih materijala. Već nekoliko godina koristimo reciklirane materijale u različitim proizvodima, od jastuka do staklenih vaza, a sertifikacija nam pruža dodatnu transparentnost i dokumentaciju o materijalima“, izjavio je Peter Andsager, Izvršni potpredsednik za nabavku u JYSKu.

Važan razlog zbog kojeg je JYSK izabrao GRS sertifikaciju je to što ona obuhvata sve više materijala poput poliestera i pamuka. Ovo je veoma relevantno za JYSK kao kompaniju sa širokim spektrom različitih proizvoda.

„Verujemo u GRS kao sveobuhvatnu i validnu sertifikaciju u vezi sa recikliranim materijalima. Kada reklamiramo proizvod sa recikliranim sadržajem, moramo biti sigurni da su reciklirani materijali zaista reciklirani. Kontrola toga tokom celog lanca snabdevanja je veoma kompleksna procedura, ali GRS sistem nam pomaže u tome, a mi možemo da se oslonimo na njihov rad i kontrolni sistem“, izjavio je Lars Ringtved Nielsen, Direktor za usklađenost i kvalitet u JYSKu.

GRS je međunarodni dobrovoljni standard koji ne samo da verifikuje reciklirane materijale, već postavlja i stroge zahteve u vezi sa socijalnim i ekološkim aspektima. Takođe, zabranjena je upotreba hemikalija koje mogu biti štetne u GRS sertifikovanim proizvodima.

„Pored proizvoda sa GRS sertifikatom koji nose GRS logo, imamo i mnoge druge proizvode koji sadrže određeni procenat recikliranog materijala. Za nas je svaki mali deo recikliranog materijala bolji od potpunog odsustva istog, čak i ako ti proizvodi ne nose GRS logo. Naša GRS sertifikacija kao kompanije nam omogućava da obezbedimo praćenje porekla tih materijala“, ističe Peter Andsager.

Za više informacija o održivosti u JYSKu možete pronaći na JYSK.rs

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.