2022 Održivost

17.10.2022. 10:13

JYSK

Autor: JYSK

Kompanija JYSK predstavila veliki projekat “JYSK za moj zeleni grad” u Srbiji

Zaposleni i volonteri ozeleneli naselje Prozivka u Subotici

Foto: JYSK Srbija

JYSK za moj zeleni grad

 Svest o važnosti uticaja svih svojih poslovnih procesa na klimatske promene i društvo u celini podstakla je kompaniju JYSK da uz postojeće globalne inicijative pokrene lokalno značajan „zeleni“ projekat.

Više od 80 stabala zimzelenog i listopadnog drveća u narednim godinama krasiće subotičko naselje Prozivka zahvaljujući projektu kompanije JYSK, pod nazivom “JYSK za moj zeleni grad”. Reč je o inicijativi koja je započeta u subotu, 15. oktobra u Subotici, a u planu je da se akcija nastavi i u ostalim gradovima u kojima JYSK posluje. Projekat je nastao u cilju podsticanja svih zaposlenih da kroz brojne akcije u lokalnim zajednicama promovišu odgovornost koju kompanija pokazuje u svom odnosu prema životnoj sredini. Uspešnoj akciji ozelenjavanja pridružili su se brojni volonteri, zaposleni u JYSK prodavnici kao i stanovnici Subotice, koji su prepoznali potrebu povećanja zelenih površina u svom gradu.

Prema rečima Zvjezdane Novak, menadžerke za komunikacije u JYSK Srbija, Slovenija, Hrvatska i BiH, uključivanje zaposlenih u ovakve akcije deo je misije kompanije da unese pozitivne promene na lokalnom nivou u gradovima u kojima posluje.

„Predstavili smo novi projekat „JYSK za moj zeleni grad“ koji je rezultat našeg odgovornog poslovanja kako prema okolini, tako i prema ljudima. Cilj nam je prvenstveno da delujemo lokalno i kroz inicijativu naših zaposlenih u prodavnicama u gradovima u kojima JYSK posluje širom Srbije. Osnovna ideja je da prepoznamo lokalne potrebe zajednice i podstaknemo pozitivne promene u svom gradu. Konkretno u Subotici se bavimo ozelenjavanjem, dok će u drugim mestima biti potreba za čišćenjem reka, uređivanjem parkova i slično. Ono što je još bitno naglasiti jeste da JYSK pozdravlja ovakve inicijative svojih zaposlenih, tako da sve učesnike dodatno nagrađujemo slobodnim danom“, istakla je Novak.

U planu je da se projekat sprovede u svim gradovima širom Srbije u kojima posluju JYSK prodavnice, što je pokazatelj kompanijske odgovornosti i svesti o važnosti poslovanja prema načelima održivosti. JYSK kroz svoje društveno odgovorno poslovanje želi da utiče na svim nivoima, zato je ovaj projekat izuzetno važna aktivacija koja omogućava da zaposleni iz prodavnica prepoznaju potrebe svog grada i deluju kroz konkretne akcije.

„Ponosni smo što u sklopu ovog projekta svi zajedno iz naše prodavnice u Subotici možemo uneti pozitivne promene i radujemo se što smo prvi u Srbiji. Svojim primerom želimo da podstaknemo i ostale da budu pokretač promena u društvu. Zaista, voljom i jedinstvom svi možemo da donesemo značajne promene za kvalitetniji život svih nas“, izjavila je Snežana Šarčević, Store menadžerka JYSK Subotica.

Kako bi dodatno podržao ovako značajne inicijative, JYSK je odlučio da sve zaposlene koji učestvuju u akciji ozelenjavanja nagradi i slobodnim danom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Tema:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.