Održivost

24.11.2023. 09:57

NIS

Autor: Nova ekonomija

Kompanija NIS dobitnik priznanja “Kampanje sa svrhom social 2023“

Foto: Udruženje Žute patalone

Održivost

24.11.2023. 09:57

Kompnija NIS dobitnik je još jednog priznanja za svoju društveno odgovornu kampanju „Da se nove nade rode“, koja je sprovedena u skladu sa nacionalnim prioritetom – povećanjem nataliteta, a u cilju podizanja svesti javnosti o važnosti brige o reproduktivnom zdravlju, unapređenja uslova za rad zdravstvenih ustanova u oblasti reproduktivnog zdravlja, kao i pružanja podrške parovima u procesu vantelesne oplodnje.

Ovog puta,  reč je o priznanju „Kampanje sa svrhom social 2023“, koje je kompaniji NIS uručeno u okviru istoimenog Festivala, održanog u Beogradu, 20. novembra na Međunarodni dan deteta. Ovaj Festival, koji organizuje Udruženje „Žute patalone“, održan je treću godinu zaredom, a ove godine su prvi put dodeljene nagrade u kategorijama Social i Eco, prateći ESG trendove i oslanjajući se na Ciljeve održivog razvoja.

Pod okriljem  kampanje „Da se nove nade rode“, u želji da se strateški uključi u oblast javnog zdravlja, NIS je ukupno podržao 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u Srbiji. Kampanja je inicirana prošlogodišnjim ciklusom programa „Zajednici zajedno“ koji kompanija sprovodi već 15 godina zaredom u saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije.

Sredstva u iznosu od 118,5 miliona dinara u okviru programskog ciklusa „Zajednici zajedno 2022“, bila su usmerena na realizaciju 22 projekta u 13 gradova i opština u kojima su zdravstvene ustanove dobile: 13 CTG aparata i kolposkopa, 13 ultrazvučnih aparata savremene generacije, 21 medicinski aparat za različite namene i 14 ginekoloških stolica i porođajnih stolova prilagođenih osobama sa invaliditetom.

Dodatno, kompanija je pružila podršku i porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, kojima je donirala CTG aparate i inkubatore, dok je ujedno darovala i 225 vrednih poklon paketa za prvorođene bebe u 2023. godini u 15 porodilišta širom zemlje.

U godini u kojoj se obeležava jubilej 15 godina postojanja „Zajednici zajedno“, ovaj program nagrađen je brojnim priznanjima. Kompanija NIS je prethodno dobila nagrade „Diplomacy&Commerce“, takođe,  za najbolju društveno odgovornu kampanju „Da se nove nade rode“, dok je sam program „Zajednici zajedno“, nagrađen priznanjima „Lider društvene odgovornosti među privrednim društvima“ koju dodeljuje Međunarodni poljoprivredni sajam, kao i priznanjem „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji „Lider društvene odgovornosti“ koje se dodeljuje u sklopu projekta „Put ka vrhu“.

Takođe, kompanija NIS je ove godine postala dobitnik specijalne plakete dnevnika „Večernje novosti“ pod nazivom „Najplemenitiji podvig godine“, koja je namenjena udruženjima i kompanijama koje godinama unazad pomažu i podstiču na humana dela.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.