Održivost

18.03.2024. 12:22

Lidl Srbija

Autor: Nova ekonomija

Lidl podržava akcije čišćenja u Srbiji

Foto: Lidl Srbija

Održivost

18.03.2024. 12:22

Lidl Srbija i ove godine sprovodi projekat „Čisto iz ljubavi“, u okviru kojeg će organizovati akcije čišćenja širom Srbije tokom aprila i maja. Sa ciljem da pored toga podstakne i podrži i građane u preuzimanju inicijative za čistijim okruženjem i prirodom, kompanija poziva sve zainteresovane lokalne organizacije da se prijave za finansijsku podršku i sprovedu akciju čišćenja u svom gradu, odnosno da se na ovaj način priključe Lidlu i dugogodišnjem partneru „Čepom do osmeha“ u sprovođenju projekta.

Sve zainteresovane organizacije mogu poslati popunjeni upitnik, dostupan na Lidlovom sajtu, i na mejl odgovornost@lidl.rs, naslovljen po imenu projekta – „Čisto iz ljubavi – 2024“, dostaviti informacije o planu sprovođenja akcije. Plan uključuje informacije koje se tiču planiranog broja učesnika, odabrane lokacije, datuma aktivnosti, očekivanih količina otpada koje će biti uklonjene iz prirode, načina na koji će se otpad zbrinuti, predloga promocije akcija na sopstvenim kanalima komunikacije i okvirnog budžeta. Uslov je da se planirane akcije realizuju do kraja maja, a rok za prijavu je 31.3.2024. godine.

Zagađena životna sredina, koju susrećemo svuda oko nas, predstavlja ne samo ruglo, već je i pogubna po ekosisteme. Materijali koji završe u prirodi imaju svoju vrednost koja propada, jer ih ne usmeravamo na ponovno iskorišćenje, naročito značajne su u tom smislu ALU i PET ambalaže zbog svojih reciklabilnih potencijala. Od nastanka projekta 2020. godine do sada sakupili smo više od 60 tona otpada iz prirode, sa više od 2.500 volontera, a ove godine nadamo se još boljem rezultatu“, izjavila je Aleksandra Mirić ispred Lidlovog CSR odeljenja.

 Kriterijum o kojem će Lidl Srbija voditi računa pri odabiru organizacija je ravnomerna geografska rasprostranjenost odabranih organizacija, a ključna stavka jeste predloženi način sortiranja i zbrinjavanja prikupljenog otpada. Dodeljena sredstva namenjena su kupovini opreme za čišćenje – rukavice, kese i alatke, troškovima transporta, troškovima zbrinjavanja otpada, okrepljenju, kupovini majica i reklamnog materijala.

Svaka organizacija koja se prijavi biće blagovremeno obaveštena o tome da li je izabrana. Više informacija na web adresi: https://kompanija.lidl.rs/odrzivost-u-lidlu/inicijative-i-projekti/cisto-iz-ljubavi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.