2023 Održivost

11.01.2024. 15:21

McDonald’s

Autor: Nova ekonomija

McDonald’s – Ponosni smo što podržavamo lokalnu zajednicu

McDonald's

U Srbiji poslujemo 35 godina i siguran smo oslonac ne samo privredi, jer konstantno ulažemo u otvaranje novih restorana i zapošljavamo nove ljude, već i zajednici kroz donacije naših obroka, knjiga, novčanih sredstava

Mi iz McDonald’s kao društveno odgovorne kompanije svakodnevno pokazujemo našu posvećenost da pomognemo i podržimo društvo u kome poslujemo. Kroz učešće i podršku sportskim događajima, lokalnim dobrotvornim organizacijama, obrazovnim i zdravstvenim institucijama, kulturnim dešavanjima, pokazujemo našu svrhu, a to je da obezbedimo kvalitetnu hranu i pomažemo zajednicu. Uvek gledamo u budućnost i sve naše aktivnosti su usmerene da generacijama koje dolaze obezbedimo bolje uslove za rad i život.

U Srbiji poslujemo 35 godina i siguran smo oslonac ne samo privredi, jer konstantno ulažemo u otvaranje novih restorana i zapošljavamo nove ljude, već i zajednici kroz donacije naših obroka, knjiga, novčanih sredstava, a posebno smo ponosni jer smo ove godine, nakon godina prisustva kovid-19 virusa, ponovo pokrenuli program inkluzije osoba sa intelektualnim teškoćama u našim restoranima. Skoro dve decenije uspešno sarađujemo na projektu „Integracija osoba sa intelektualnim teškoćama u socijalnu sredinu“ sa Kreativno-edukativnim centrom. Ovaj program omogućava da osobe sa intelektualnim teškoćama ostvare svoje ljudsko pravo na rad i aktivan život u zajednici.

Akcije u godini jubileja

Godinu jubileja smo počeli saradnjom sa produkcijskom kućom koja je snimila nastavak kultnog filma „Munje 2“ i na taj način želeli smo da pokažemo našu posvećenost relevantnom sadržaju u kom uživaju mlađe generacije, ali i generacije koje su odrasle uz „Munje“ i gde se citati iz tog filma koriste u kolokvijalnim razgovorima decenijama.

Poznata je naša dugogodišnja posvećenost dečjoj književnosti i želji da deca nastave da uživaju u čitanju knjiga, pa smo tako tokom jubilarne godine poklonili više od 500 knjiga bibliotekama osnovnih škola i gradskim bibliotekama u svim gradovima u kojima imamo restorane, a to su Beograd, Novi Sad, Pančevo, Stara Pazova, Niš, Velika Plana, Kragujevac i Subotica. Donaciju knjiga su dobile i biblioteke osnovnih škola „Pavle Popović“ u Vraniću i „Dositej Obradović“ u Smederevu.

Donirali smo preko 2.000 obroka različitim udruženjima, organizacijama, institucijama, kao što su Lice ulice, Svratište, KEC MNRO, Crveni krst… u svim gradovima u kojima poslujemo.

Kroz „humanitarne kasice“ koje se nalaze u svim našim restoranima širom Srbije, naši gosti prikupljaju novčana sredstva koja prosleđujemo udruženjima koja se bave brigom o deci, kao što su: Nacionalna organizacija za retke bolesti (NORBS), Udruženje za pomoć deci koja se leče na dečjem odeljenju onkološkog instituta Srbije „Uvek sa decom“, Udruženje „Zvončica“ roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti, Fondacija „Fond B92“ za projekat „Bitka za bebe“, Udruženje samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“ i Humanitarna fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“.

Tradicionalno svake godine povodom Svetskog dana deteta, doniramo 10 dinara od svakog prodatog Happy Meal-a tokom novembra nekoj od humanitarnih organizacija.

U saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“ i ove godine smo obezbedili stipendije za četiri učenika ili studenta čije su porodice u teškom materijalnom stanju.

 

Lideri društvene odgovornosti 2023

 

Ušteda energije

McDonald’s pomaže u pokretanju klimatskih akcija, zaštiti prirodnih resursa, smanjenju otpada i prelasku na održiviju ambalažu i igračke. Svakodnevno recikliramo karton i papir, staklo i plastiku.

Takođe smo aktivni u oblasti Energy savings. Restorani imaju plan uključivanja opreme. Cilj je da se oprema uključuje postepeno i u terminima kada je potrebna. Na taj način smanjuje se potrošnja električne energije. Takođe, kroz plan održavanja opreme utiče se na potrošnju energije – čišćenjem kondenzatora na rashladnim uređajima.

Restoranski klima-sistemi imaju rekuperatore energije. Koristimo izvlačenje vazduha iz restorana za dogrevanje ili rashlađivanje ulaznog vazduha u zavisnosti od doba godine i spoljašnje temperature. Na taj način štedimo energiju.

Akcije koje preduzimamo – zajedno sa našim partnerima i dobavljačima širom sveta – omogućile su da nastavimo da podržavamo lokalne zajednice, uprkos nepredviđenim globalnim izazovima. Samo zajedno, kroz podršku, možemo učiniti da svet u kome živimo bude bolje mesto i nama i generacijama koje dolaze.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.