Održivost

06.04.2023. 10:11

MK Group

Autor: Nova ekonomija

MK Group u godini jubileja obezbedila zimovanje za đake sa Kosova i Metohije

Foto: MK Group

Održivost

06.04.2023. 10:11

 

  Ovo je jedna u nizu akcija darivanja kojom MK Group obeležava 40 godina uspešnog poslovanja, a povodom čega će izdvojiti 1 milion evra za brojne CSR aktivnosti namenjene deci 

Kompanija MK Group organizovala je zimovanje za 30 najboljih učenika završnih razreda osnovnih škola sa Kosova i Metohije u hotelu Grand Kopaonik. Deca su boravila u hotelu od 1. do 6. aprila, a uz uživanje u svim hotelskim sadržajima imala su organizovane sportske aktivnosti od plivanja do škole skijanja. Tradicionalna akcija zimovanja za učenike sa Kosova i Metohije sprovodi se po 11. put nakon pauze koja je usledila zbog pandemije, a ovog puta uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 „Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo baš najbolje učenike sa Kosova i Metohije ugostili u našem hotelu Grand Kopaonik i priredili sportsko-rekreativni program. Najlepši način da otpočnemo naš jubilej povodom 40 godina poslovanja je upravo darivanjem najmlađih. Naše društveno-odgovorne aktivnosti u potpunosti su usmerene na decu i mlade, jer na talasu njihove energije i novih znanja mi slavimo budućnost. Sigurna sam da ćemo i kroz brojne druge projekte u okviru programa „Podrška porodici” koji MK Group tradicionalno sprovodi usrećiti mnoge nove generacije, jer najbolje tek dolazi”, rekla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozdravili su ovu aktivnost MK Group usmerenu na decu i istakli zadovoljstvo povodom uspešno organizovanog zimskog odmora za učenike sa Kosova i Metohije.

„Naša deca na Kosovu i Metohiji žive i odrastaju u veoma specifičnim uslovima i neretko nemaju na raspolaganju iste mogućnosti kao njihovi vršnjaci u centralnoj Srbiji. Zbog toga je ovo rekreativno putovanje na Kopaonik za njih veoma značajno, jer sem razvijanja i negovanja zdravih stilova života, imaju priliku da se druže i upoznaju sa svojim vršnjacima, oprobaju u novim veštinama i steknu uspomene za čitav život. Zbog toga za njih organizujemo brojna putovanja kako bismo im omogućili što bezbrižnije i detinjstvo ispunjeno osmesima. Ovom prilikom posebno želim da zahvalim i našim partnerima iz MK Group koji su prepoznali potrebe naše dece sa Kosova i Metohije i omogućili im ovaj ugođaj. Za sve nas, njihov osmeh i zadovoljstvo najveća su satisfakcija”, izjavila je Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Briga o deci i mladima jedan je od osnovnih prioriteta MK Group kada je reč o društvenoj odgovornosti. Zimovanje za najbolje đake sa Kosova i Metohije samo je jedna od aktivnosti u sklopu CSR programa „Podrška porodici”, za koji će ove godine kompanija izdvojiti više od 1 milion evra. Među njima, posebno se izdvajaju donacije od 600.000 evra vrtićima u Srbiji i regionu, a koje su najavljene prošle nedelje. Godinu u znaku jubileja, MK Group obeležiće i drugim projektima koji su usmereni na obezbeđivanje boljih uslova za obrazovanje i razvoj dece koja predstavljaju našu budućnost.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.