2022 Održivost

08.11.2022. 11:46

Mobi Banka

Autor: Mobi Banka

Mobi Banka donirala pola miliona dinara SOS Dečijim selima Srbija

Da porodica ostane na okupu

Vizual: Vuk Bojović

Mobi Banka i SOS Dečija sela

  Društveno odgovornim kompanijama koje podržavaju rad SOS Dečijih sela Srbija ove godine pridružila se i Mobi Banka, donirajući 500.000 dinara Centru za podršku porodici Beograd.

Već skoro deset godina, ova organizacija pomaže socijalno ugroženim porodicama da ostanu na okupu i radi na osnaživanju dece i mladih pružajući im priliku za srećnije detinjstvo.

„Zahvaljujući humanosti kompanija poput Mobi Banke i njihovim velikodušnim donacijama, već godinama pomažemo ne samo porodicama koje su u riziku od odvajanja dece, već i onima koje su uz našu pomoć uspele da prebrode najteže trenutke i sada se pripremaju za povratak deteta. Donaciju Mobi Banke iskoristićemo kako bismo angažovali stručne saradnike i organizovali radionice za decu i mlade iz ugroženih porodica“, izjavila je Vesna Mraković, nacionalna direktorka SOS Dečijih sela Srbija, i zahvalila Mobi Banci na pruženoj podršci.

Pavel Maco, predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke, istakao je da ova kompanija neguje koncept humanog bankarstva od samog osnivanja, i da će dostizanje stabilne profitabilnosti u narednom periodu biti motiv da još više vraćaju zajednici.

„Mobi porodica raste iz godine u godinu, ne samo povećanjem broja zaposlenih, već i broja klijenata kojih trenutno imamo preko 700.000. Znamo koliko je važno održati porodicu na okupu i srećni smo što imamo priliku da podržimo aktivnosti Centra u Beogradu koji neprestano radi na tome da naši najmlađi sugrađani odrastaju uz osmeh na licu“, izjavio je Pavel Maco.

Kroz Program „Jačanje porodice“ organizacija SOS Dečija sela Srbija pruža edukativnu, savetodavnu, psiho-socijalnu i materijalnu podršku porodicama u riziku, sa ciljem da spreči izdvajanje dece iz porodice. Prvi Centar za podršku porodici otvoren je u Nišu, 2013. godine, a danas se podrška deci, mladima i porodicama obezbeđuje na 9 lokacija (Niš, Gadžin Han, Obrenovac, Zemun, Kraljevo, Čačak, Trstenik, Vrnjačka Banja i Raška). Ovi centri su do sada pomogli više od 850 porodica i 1.600 dece i mladih u Srbiji.

Organizacija SOS Dečija Srbija od 2004. godine radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama lokalnom stanovništvu i izbeglicama kroz različite vidove podrške.  Oni čvrsto veruju da svako dete treba da odrasta u porodici, kao najprirodnijem okruženju za zadovolјavanje svih njegovih razvojnih potreba. Zdravo porodično okruženje je najbolјe za pravilan rast, razvoj i socijalizaciju dece, u kojem deca rastu u samostalne, odgovorne odrasle lјude koji su snaga svake zajednice.

Pored Centara za podršku porodici, ova organizacija realizuje i druge programe za pomoć i podršku deci i mladima od kojih su najpoznatiji program „Jaki mladi“ i „SOS Dečije selo Kraljevo“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.