Održivost

15.12.2023. 15:27

Erste Banka

Autor: Nova ekonomija

Najboljim studentima i studentkinjama umetničkih fakulteta dodeljene nagrade #verujusebe

Foto: Erste Banka

Održivost

15.12.2023. 15:27

Na svečanosti u Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu danas su najboljim studentima i studentkinjama umetničkih fakulteta u Srbiji uručene nagrade #verujusebe.

Ova nagrada ustanovljena je nedavno potpisanim Protokolom o saradnji između Erste Banke i visokoškolskih institucija u Srbiji koje obrazuju buduće umetnike i radnike u kulturi i dodeljivaće se istaknutim mladim stvaraocima tokom naredne tri godine.

Prema Protokolu, ovogodišnje nagrade uručene su najboljim studentima sa Univerziteta umetnosti u Beogradu, Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Ukupno je dodeljeno deset nagrada, a ovogodišnji lauerati su: Marija Mijušković, Bojan Zavišin, Sofija Pavković i Irina Pejoska iz Beograda, Andrijana Pantić, Ognjen Mićović i Sonja Knežić iz Novog Sada, Boško Tujković iz  Kragujevca, Aleksa Spasić iz Niša i Ognjen Milenković iz Prištine. 

„Kao umetnici, neprekidno otkrivamo nove svetove i horizonte. Na tom putu imamo brojna preispitivanja, ali želja da publici predstavimo svoju umetničku viziju uvek je i iznova prisutna.

To je ono što nas podstiče da budemo bolji, da istrajemo i izborimo se sa sopstvenim nesigurnostima. Kada radimo ono što iskreno volimo i imamo podršku ljudi oko nas, ništa nas ne može zaustaviti. Snaga je u nama. Treba joj samo dati podsticaj, verovati u sebe i svaki cilj postaje ostvariv“, izjavio je povodom uručene nagrade Ognjen Milenković, student sa Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, zahvalivši se Erste Banci na tome što ovom nagradom skreće pažnju na mlade umetnike i daje im podstrek za dalji rad i afirmaciju na polju umetnosti.

„Uvek me raduje kada se prepozna i vrednuje rad i trud studenata, posebno umetnosti, za koju smatram da nažalost ne dobija pažnju koju zaslužuje.

Zaista je sjajan osećaj dobiti ovo priznanje koje je pre svega potvrda za dosadašnje zalaganje, ali i veliki motiv za dalja usavršavanja i ostvarivanje ciljeva i ambicija“, rekla je na svečanosti Andrijana Pantić, studentkinja Departmana muzičke umetnosti na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

„Skoro dve decenije Erste Banka neumorno ulaže u različite programe iz oblasti kulture i umetnosti, podržavajući tradicionalne sadržaje iskusnih stvaralaca, ali i one drugačije, hrabrije, alternativnije, čiji su autori mladi umetnici.

Ove godine, u skladu sa našom komunikacionom platformom #verujusebe, odlučili smo da pružimo podršku onima koji tek dolaze, studentima i studentkinjama deset umetničkih fakulteta u Srbiji.

Novčanom nagradom i statuetom #verujusebe želeli smo da ih pohvalimo, ali i da im se zahvalimo što su umetnost i kulturu odabrali kao svoj budući životni poziv. Istovremeno, želimo i da ih ohrabrimo, da im stavimo do znanja da su njihove aktivnosti i rezultati, njihov trud, rad, posvećenost i ljubav prema ovoj oblasti itekako primećeni i prepoznati i da nastave punom parom ka svom cilju, ka ostvarenju svog umetničkog sna“, istakla je Aleksandra Kosanović Strižak, direktorka Sektora marketinga i komunikacija u Erste Banci Srbija, prilikom uručenja nagrada.

Erste Banka u Srbiji prepoznata je po svom višedecenijskom ulaganju u programe, projekte i inicijative u oblasti kulture i umetnosti, a nagrada #verujusebe ima za cilj da podstakne mlađe generacije umetnika da nastave da veruju u sebe i svoj umetnički put.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.