Održivost

30.08.2023. 09:22

Saopštenje

Autor: NIS

Nastavljena podrška kompanije NIS gradu Čačku

Novi kotao za grejanje za vrtić „Kolibri“

Foto: NIS

Održivost

30.08.2023. 09:22

Nastavljajući sa brigom o zajednici, a posebno njenim najmlađim članovima, kompanija NIS realizovala je još jedan važan projekat. Vrtić „Kolibri“, koji je sastavni deo Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ u Čačku, uz pomoć kompanije NIS i Grada Čačka, dobio je novi kotao za grejanje, čime je prešao na energetski efikasniji i ekološki prihvatljiviji sistem grejanja, budući da je prethodni kotao na lož ulje zamenjen savremenim kotlom na gas.

Zahvaljujući realizaciji ovog projekta čija ukupna vrednost iznosi 8,8 miliona dinara, od kojih je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ obezbedila 8 miliona dinara, dok je ostatak sredstava obezbedio Grad Čačak, od sada i ovaj objekat u okviru Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ koristi ekološki prihvatljiviji način grejanja.

Takođe, zamenom prethodnog kotla ostvaruje se ušteda u troškovima grejanja do 50 odsto, smanjuje se emisija štetnih gasova, što sveukupno ima pozitivan uticaj na zaštitu životne sredine i neposrednog okruženja u kojem borave deca.

Završetak realizacije projekta obeležen je svečanim događajem kojem su prisustvovali Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS i Suzana Simeunović, direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, kazao je da Grad već godinama uspešno i aktivno sarađuje sa NIS-om „na ponos svih građana Čačka“.

„Ono na čemu radimo je da u budućnosti naši zajednički projekti budu još snažniji, a NIS ove godine opredeljuje još više novca za naš Grad na konkursu koji traje do 8. septembra. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane obrazovne ustanove da konkurišu. Posebna zahvalnost NIS-u jeste da ogromna energija koju oni pružaju čini da kvalitet života u našem gradu bude mnogo bolji i uveren sam da ćemo u budućnosti biti još bolji partneri“, rekao je Todorović.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, rekao je da kompanija već duže od 10 godina sarađuje sa Gradom Čačkom u okviru programa „Zajednici zajedno“.

„Iza nas je niz lepih projekata koje smo realizovali zajedno sa lokalnom samoupravom. U ovom projektu uspeli smo da spojimo naša dva glavna pravca podrške, a to su očuvanje životne sredine i podrška mladima. Želeo bih da zahvalim Gradu Čačku i građanima na toj uspešnoj saradnji i partnerskom odnosu koji nama mnogo znači. NIS je ponosan na odnos koji smo uspeli zajedno da ostvarimo i mi ćemo to pokušati da sačuvamo i unapredimo za buduće projekte. Mi u budućnost gledamo sa optimizmom“, naveo je Smirnov.

Suzana Simeunović, direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“, istakla je dobru saradnju sa kompanijom NIS i gradskom upravom na zameni sistema grejanja u vrtiću i zaštiti životne sredine.

„Ako radimo sa decom na teme zaštite vode i vazduha, onda moramo da dajemo i primer kako i na koji način možemo i u našem neposrednom okruženju, gde boravi 150 mališana, da radimo na tome da vazduh bude čistiji. Tako smo, zajedno sa Gradom Čačkom, radili na unapređivanju energetske efikasnosti naše ustanove. Uvođenje gasa je podiglo energetsku efikasnost celog objekta i daje dobre uslove za boravak dece u našem vrtiću“, rekla je Suzana Simeunović.

Kompanija NIS kroz različite društveno odgovorne projekte već godinama ulaže u unapređenje kvaliteta života građana širom Srbije. U okviru svog vodećeg programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ u prethodnih 15 godina uloženo je više od 1,6 milijardi dinara u više od 1.000 projekata od značaja za razvoj nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. Kompanija NIS i Grad Čačak su partneri u okviru programa „Zajednici zajedno“ već deceniju unazad, tokom koje je realizovano 44 projekta u koje je komapnija NIS investirala 80 miliona dinara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.