Održivost

21.06.2023. 10:26

Saopštenje

Autor: NIS

NIS podržao nabavku opreme za GAK „Narodni front“

Foto: NIS

Održivost

21.06.2023. 10:26

U okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS je pružila podršku Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“ opremanjem embriološke laboratorije savremenim aparatima vrednim više od 11,6 miliona dinara, koji će doprineti povećanju kapaciteta ove ustanove za sprovođenje postupaka vantelesne oplodnje.

„Oprema koju smo dobili ima veliki značaj jer će pomoći da se udvostruči rad centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju i u isto vreme će omogućiti mladim embriolozima da više rade, da brže steknu iskustvo i budu veći profesionalci u svom poslu“, istakao je prof. dr Željko Miković, direktor klinike, dok je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, pozvao da se što više kompanija pridruži sličnim akcijama.

„Uvek je dobra prilika da kompanije podele svoj uspeh sa zajednicama u kojima posluju. Donacije poput današnje za nas su privilegija i mogu reći da je ispred nas još mnogo projekata u lokalnim zajednicama širom Srbije“, rekao je Vadim Smirnov.

Projekat je realizovan u okviru šire kampanje pod nazivom „Da se nove nade rode“ koju je kompanija NIS sprovela u toku protekle godine i koja je imala za cilj očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i podršku povećanju nataliteta.

U prethodnoj godini samo na teritoriji Beograda uloženo je više od 20 miliona dinara za realizaciju pet projekata usmerenih u unapređenje rada ustanova koje se bave reproduktivnim zdravljem. Pored GAK „Narodni front“, na teritoriji Grada Beograda podržane su još četiri zdravstvene ustanove: Kliničko-bolnički centar „Zemun“, Kliničko-bolnički centar „Zvezdara“, Institut za neonatologiju, kao i Dom zdravlja „Voždovac“.

GAK „Narodni front“ je visoko specijalizovana zdravstvena ustanova tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, koja pruža savremene visoko kvalitetne dijagnostičko-terapijske usluge pacijentima u oblasti ginekologije, akušerstva i neonatologije. Klinika raspolaže embriološkom laboratorijom za pripremu uzoraka za biomedicinsku oplodnju, kao i opremom za zamrzavanje i odmrzavanje polnih ćelija i embriona.

U njoj se svake godine obavi oko 500 procedura vantelesne oplodnje, a nabavkom nove opreme omogućeno je da se taj broj poveća na 1.000, što je od izuzetnog značaja za sve one koji se bore za potomstvo.

Kompanija NIS sprovodi program „Zajednici zajedno“ od 2009. godine. Od tada je realizovano više od 1.000 društveno odgovornih projekata u lokalnim zajednicama širom Srbije, ukupne vrednosti od gotovo 1,6 milijardi dinara. Ove godine će NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“  uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola.

Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. Reč je ujedno i o najvećem godišnjem iznosu sredstava koje će NIS izdvojiti za podršku lokalnim zajednicama u okviru programa „Zajednici zajedno“ od njegovog osnivanja. Na ovaj način kompanija NIS  želi da obeleži 15 godina postojanja ovog najvećeg korporativnog društveno odgovornog programa u našoj zemlji.

Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.