Održivost

15.08.2023. 11:43

Saopštenje

Autor: NIS

Podrška kompanije NIS Domu zdravlja Niš

Foto: NIS

Održivost

15.08.2023. 11:43

Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema i za potrebe Doma zdravlja Niš.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena ove ustanove dobila je novi ultrazvučni aparat vredan 5 miliona dinara, a projekat je realizovan u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ koji je kompanija NIS prošle godine sprovela pod sloganom „Da se nove nade rode“, sa ciljem pružanja doprinosa nacionalnom prioritetu – unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta.

Zahvaljujući ovom savremenom ultrazvučnom aparatu, pružanje medicinskih usluga svim pacijentima u Nišu, a pre svega ženama u reproduktivnom periodu, biće znatno unapređeno. Broj dosadašnjih pregleda u toku godine je udvostručen, a vreme čekanja na preglede značajno skraćeno.

Ovo je ujedno i podrška zdravstvenim radnicima Doma zdravlja Niš, koji će biti u mogućnosti da pruže kvalitetnije preglede svim svojim građanima, ali i da unaprede segment preventivne i pravovremene dijagnostike uz precizne i pouzdane rezultate.

Povodom nabavke nove opreme, Dom zdravlja su obišli Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, u pratnji prof. dr Milorada Jerkana, direktora Doma zdravlja Niš.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, istakla je da saradnja lokalne samouprave sa kompanijom NIS traje već 14 godina.

„Za to vreme kompanija NIS nas je podržala sa ukupno 79 projekata vrednih 80 miliona dinara. Ovo je zaista važan poklon za naš Dom zdravlja i nije bilo ni trenutka dvoumljenja za koju zdravstvenu ustanovu ćemo da se opredelimo s obzirom na to da podržavamo roditeljstvo i da je ovo prvi korak gde buduće mame dolaze. Verujemo da će nam se narednih godina u Nišu rađati što više dece i zahvaljujemo NIS-u kao odgovornoj kompaniji. Verujemo da će nas NIS podržati i u narednoj godini, da opremimo jednu od najvećih škola u našem gradu“, rekla je gradonačelnica.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a izrazio je zadovoljstvo zbog realizovanog projekta i podrške Domu zdravlja.

„Veoma sam srećan što oprema koju smo nabavili značajno pomaže u radu lekara Doma zdravlja Niš. Slogan naše kompanije je „Budućnost na delu“. Ne mislimo samo na nove izvore energije i nove tehnologije, mi osluškujemo zajednicu i naše sugrađane i vraćamo deo našeg profita zajednici. Shvatili smo da budućnost nije samo u tehnologijama, jer su ljudi zapravo budućnost. I ako sada pričamo o povećanju nataliteta, mi pričamo o budućnosti. Imamo još mnogo zajedničkih planova i zajedničkih projekata i nećemo odustati od toga, već ćemo dodatno unapređivati našu saradnju“, kazao je Smirnov.

Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš, zahvalio je kompaniji NIS i istakao značaj koji donirani ultrazvučni aparat ima u radu sa pacijentima.

„Ovaj aparat je za period od 11 meseci uradio skoro 11.000 ultrazvučnih pregleda, od toga je 1.600 pregledanih porodilja, a 4.850 trudnica, dok je ostalo urađeno kod žena koje su se javile na preglede. To je od izuzetnog značaja jer Niš nema sekundarni nivo zdravstvene zaštite i taj posao preuzima Dom zdravlja“, istakao je Jerkan.

„Zajednici zajedno“, vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, ove godine obeležava 15 godina postojanja. Sprovodi se u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti i do sada je realizovano više od 1.000 projekata vrednih gotovo 1,6 milijardi dinara. Grad Niš je deo programa „Zajednici zajedno“ od njegovog početka. Do sada je u okviru ovog Programa u Nišu realizovano 79 projekata u koje je uloženo ukupno 80 miliona dinara.

Ove godine, NIS će u okviru programa „Zajednici zajedno“ uložiti rekordnih 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.